Olst

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Olst
Adres: Aaldert Geertsstraat 54 -56
Vraagprijs: 1.150.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 374 m²

Fenomenale villa met schitterende tuin.

Niet te missen is deze imposante villa in het hart van Olst. Monumentaal en tegelijk tijdloos met aandacht voor elk detail. In 1906 gerealiseerd, ruim honderd jaar terug, maar gebouwd voor de eeuwigheid. De huidige bewoner begreep dat als geen ander en heeft de villa met de grootste zorg gerenoveerd. Prachtig is de oprijlaan aan de voorzijde direct langs de trapopgang met bordes en de entree met robuuste eikenhouten deur. Eenmaal binnen wordt u ongetwijfeld getroffen door de riante leefruimtes, de klassieke details en de kwaliteit van materialen en afwerking. Minstens zo indrukwekkend is de tuin rondom. Schitterend aangelegd, perfect onderhouden en met prachtige doorkijkjes. Aangenaam en vrij wonen met een groot of samengesteld gezin? Kantoor of praktijk aan huis? Zeker is dat wonen en werken vanuit deze villa geweldig is. Elke dag opnieuw.

Groots en meeslepend wonen
De contouren van de villa laten zien dat dit ‘een pand met inhoud’ is. Om te beginnen op de begane grond met vanuit de riante hal toegang tot de spreekkamer met openslaande deuren naar het terras aan de voorzijde. Aan de achterzijde de nieuwe stijlvolle keuken uit 2018 met toegang tot de tuin. Daarnaast de woonkamer met serre, eveneens met openslaande deuren naar de achtertuin. Deze kamer is op fraaie wijze -middels schuifdeuren met gezandstraald glas en rondom een fraaie kastenwand- verbonden met de zitkamer. In beide woonkamers marmeren schouwen met gashaarden, plafonds met ornamenten en houten vloerdelen. Vanuit de hal voert het klassieke eikenhouten trappenhuis langs twee verdiepingen. Met op de eerste verdieping vijf slaapkamers, waarvan twee met balkon, en drie in gebruik als kantoor. Op de tweede verdieping nogmaals twee fraaie kamers met eigen sanitaire faciliteiten. In het souterrain tot slot treft u de kelder met berging en een jeugdhonk.

Prachtig aangelegde tuin
Rondom de villa ziet u meerdere bijgebouwen waaronder twee carports, een tuinschuur en een prachtige veranda. Direct achter de woning loopt u vanuit de keuken zo de tuin in. Openslaande deuren vanuit de serre komen uit op het royale terras met zicht op de fraaie tuin, rijk aan bomen, heesters en vaste planten en met diverse mooie doorkijkjes. Een plek uit duizenden en toch zo centraal. Vlakbij het NS station en daarmee ook dichtbij de gezellige Hanzesteden Deventer en Zwolle.

Ontdek het verleden en vindt vooral uw toekomst in dit prachtige monument!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).