Bleskensgraaf Ca

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Bleskensgraaf Ca
Adres: Abbekesdoel 80
Vraagprijs: 1.295.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan water, aan rustige weg, landelijk gelegen
Oppervlakte: 522 m²

Een unieke kans net buiten Rotterdam. Gelegen aan rivier De Alblas en omringd door molens en weilanden bevindt zich deze woonboerderij met ruim 3.615 m² eigen grond, op slechts 15 minuten van Rotterdam.

De eeuwen oude, rietgedekte boerderij biedt o.a. twee eigen opritten, een carport, een houten berging, een steiger en een loopbrug over het beekje als onderdeel van het eigen perceel. De uitgestrekte, omliggende tuin is rijk aan fruitbomen en bloemperken en ligt tevens zeer beschut. Door de ligging aan De Alblas leent het perceel zich perfect voor een aanlegplaats voor een boot en/of een heerlijk zonneterras aan het water. In de zomer biedt de rivier volop zwem- en vaarplezier en in de winter vormt het de perfecte startplek voor een mooie schaatstocht.

De boerderij verkeert in zeer oorspronkelijke staat en is de afgelopen jaren o.a. gebruikt voor het geven van concerten in de bijzondere zaal op de 1e verdieping met zijn bijzondere nokhoogte. Op de boerderij rust een woonbestemming en het pand is aangemerkt als Gemeentelijk Monument.

Indeling begane grond:
Begane grond:
Entree mogelijk vanaf de kopgevel in een hoge, grote ontvangstruimte.
Inpandige, voormalige (paarden)stallen en een riante garage.
Een centrale, woningbrede hal met een toilet en wasruimte.
Woonkamer en keuken aan de noordzijde. De keuken biedt toegang tot de oorspronkelijke kaaskelder.

Indeling 1e verdieping:
Trapopgang vanaf de ontvangstruimte en de keuken.
Een riante concertzaal met een nokhoogte van ca. 8.20 meter biedt o.a. een podium en een L-vormig entresol. De hoogte en de zichtbare houten dakconstructie maken het tot een zeer indrukwekkende ruimte.
Een lange gang biedt toegang tot vier gelijkwaardige slaapkamers voorzien van dakkapellen. Er zijn twee badkamers aanwezig.
Aan de noordzijde bevindt zich de grote werkkamer met trapopgang naar oorspronkelijke droogzolder.

Ligging
N-wegen, de A15 en de A16 zijn zeer goed aan te rijden en dat maakt Rotterdam (via de Van Brienenoordbrug) en Dordrecht goed bereikbaar. De winkel- en horecavoorzieningen van Alblasserdam bevinden zich op fietsafstand.

Bijzonderheden:
– Totaal bruikbare oppervlakte: ca. 800 m²
– Inhoud: ca. 2.000 m³
– Perceel: ca. 3.615 m² eigen grond.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.