Zoelen

TYPE

Monument

KAMERS

14

LOCATIE

Zoelen
Adres: Achterstraat 11
Vraagprijs: 1.565.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 526 m²

Historisch verleden in combinatie met comfort van het heden.

Monumentale herenboerderij op indrukwekkende plek.

Op de oude stroomwallen van Waal en Linge bij het karakteristieke dorp Zoelen ligt op 5.000 m² eigen grond, als voormalig onderdeel van het indrukwekkende landgoed ‘Soelen’, de monumentale herenboerderij ‘Aldenhaag’ waarvan de historie teruggaat tot 1743. Sfeerbepalend is de rustieke ligging en het aan de zuidwest kant gelegen bordes. Vanaf hier is er een geweldig uitzicht op de landschapsvijver en een groot deel van het fraaie landgoed dat bestaat uit onder andere verschillende soorten oude boomgroepen omzoomd door graslanden.

Aan de noordkant van de boerderij leidt een eigen weg via de elektronische hoofdpoort naar een sfeervolle impressie van de met buxespartijen, oude kasseinen en antieke IJsselstenen uitgevoerde binnenplaats. Rechts staat onder andere het in 2005 gebouwde koetshuis. Kenmerkend is de aan de lange voorzijde voor de helft opengelaten (carport-)ruimte en het andere deel dat een dubbele garage met werkruimte en grote bovenverdieping herbergt. Links ligt, in alle privacy verscholen achter een oude erfafscheidingsmuur, een groot zwembad met terras en iets verderop het achterhuis van de boerderij. De entree en de hal vormen belangrijke onderdelen van de voormalige ‘deel’. Hier zijn nog stalramen en net als in de gehele boerderij enkele houten gebinten. Sinds de aankoop in 2005 heeft de huidige eigenaar de hele boerderij flink onder handen genomen met respect en behoud van historische en authentieke elementen. De grootsheid van het verleden vormt nu een bijzondere combinatie met de uitstraling en het comfort van deze tijd. Op de ‘deel’ staan bijvoorbeeld zicht-creërende scheidingswanden van zwart stalen profielen met glas en net als in het overige deel van de boerderij is hier grotendeels vloerverwarming (2015). Hier zijn o.a. een fitness/gym, werk- en zitplekken te vinden evenals een grote garderobe en een trap naar de bovenverdieping. De ‘deel’ vormt de doorgang naar de eigentijdse keuken met nog statige plafonds en alle moderne apparatuur. Deze gaat over in het historische woonkeukengedeelte waar de eeuwenoude schouw het middelpunt vormt. De antieke, oudhollandse tegels bieden bijzondere afbeeldingen waarvan er niet één hetzelfde is. Hier is de toegang naar de fraaie opkamer en het op de westkant gelegen terras met fraai zicht op een historisch stukje Nederland de zogenoemde ‘motte Aldenhaag’, een door grachten omgeven Essenheuvel.In de woonkeuken is achter een deur de (verborgen) trap naar boven en de toegang naar de gewelfde provisiekelder. Tevens is er een doorgang naar verschillende kantoorkamers en via rechts naar de op het zuidwesten gelegen bijzonder sfeervolle zitkamer. Deze staat in open verbinding met de opkamer. Ook hier verwijzen authentieke details naar het verleden. Het uitzicht op het bordes en het vele groen is adembenemend.

Rigoureus was de verbouwing van de bovenverdieping. Deze bestaat nu uit de ouderslaapkamer met eigen badkamer en inloop kleedkamer, vijf grote slaapkamers, een tweede badkamer en een waskamer. En dit alles met op maat gemaakte kasten. Verder is er nog een vlizotrap die gaat naar de over het gehele oppervlak aanwezige zolder.

Herenboerderij ‘Aldenhaag‘ is een rijksmonument. Dit betekent de mogelijkheid van subsidies en fiscale voordelen. Gelegen aan de Achterstraat 11 te Zoelen, op slechts 5 min. rijden van Tiel, is het optimaal genieten van een heel bijzonder buitenleven met vlakbij alle voorzieningen. Het object ligt centraal in het land en in de directe nabijheid van de snelwegen A15, A50 en de A2.

Inhoud woning: 2.176 m3.
Inhoud koetshuis: 367 m3.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).