Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Amstel 238
Vraagprijs: 1.285.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1672
Ligging: aan water, aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 167 m²

Charmant grachtenhuis met een functionele indeling t.b.v. een gezin. Rijksmonument met mooie halsgevel, totaal 167 m² bruto oppervlakte. die zijn verdeeld over 5 praktisch ingedeelde woonlagen met totaal 7 vertrekken.

*English text below*

Stenen buitenstoep met toegang tot het pand. Hal met oud marmeren vloer. Woonkamer met deels hoog plafond en groot raam aan de voorzijde. Aan de achterzijde ramen aan het lichthof. Op deze verdieping is er een badkamer met douche, wastafel en toilet. De ondergelegen souterrainverdieping is zowel binnendoor als buitenom met eigen entree te betreden. Hier is een woonkeuken gesitueerd met ruimte voor een grote eettafel. Verder zijn er veel inbouwkasten.

De eerste verdieping is opgedeeld in een voorkamer met uitzicht op de Amstel en een achterkamer met ramen aan het lichthof. In het midden is er een badkamer met een douche, wastafel en toilet.

De tweede verdieping heeft eveneens een voorkamer en een achterkamer met in het midden een badkamer met een douche en wastafel. Op de overloop is er een apart toilet met fonteintje.

De derde verdieping is een open kapverdieping met aan de voorzijde de woonkamer en aan de achterzijde in een uitbouw de lichte keuken. Op deze uitbouw is een terras gesitueerd welke toegankelijk is vanuit de dakkapel.

In de nok is er nog een berging aanwezig welke toegankelijk is via een luik.

Ligging:
De woning is gelegen in het Centrum van Amsterdam aan de Amstel nabij de hoek van de Keizersgracht en de Kerkstraat.

Een bijzonder aantrekkelijke omgeving door o.a. een uitgebreid aanbod van prettige winkels op de Utrechtsestraat en op loopafstand van het gezellige Amstelveld en om de hoek bij de Asvo-school.

Goed bereikbaar middels het openbaar vervoer via de tramlijnen 4 en 10 op het Frederiksplein en de Utrechtsestraat. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van het Amstelstation en het metrostation aan de Wibautstraat en het Weteringcircuit.

Bijzonderheden
Bruto oppervlakte wonen ca. 167 m²
Gebruiksoppervlakte ca. 130 m² (NEN:2580)
Eigen grond
Rijksmonument
Patio en terras
Unieke locatie
Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

———————————————–

Charming canal house with an excellent layout for a family. Listed national heritage property with a beautiful neck gable, spanning a total of 167 sqm gross floor area and 5 well-configured levels with a total of 7 rooms.

Stone steps to the building. Hall with antique marble flooring. Living room with a section with a tall ceiling and a large window at the front. At the rear, windows overlooking the atrium. This level includes a bathroom with a shower, sink and toilet. The basement floor can be accessed from inside and a private street entrance. This level encompasses a kitchen/lounge with countless fitted cabinets and room for a large dining table.

The first floor features a front room with a view of Amstel river and a back room overlooking the atrium. Central bathroom with a shower, sink and toilet.

The second floor also features a front room and a back room and a central bathroom with a shower and a sink. There is a separate restroom off the landing with a toilet and a washbasin.

The third floor is an open-plan attic space with a living room at the front and a bright kitchen in the extension at the rear. The roof deck situated on top of this extension can be accessed via the dormer.

Just under the roof ridge is a storage area, accessible via a hatch.

Location:
The property is in Amsterdam’s city center on Amstel river, nearby the corner of Keizersgracht and Kerkstraat.

An exceptionally appealing area with a wide range of lovely shops on Utrechtsestraat, within walking distance of bustling Amstelveld and around the corner from the Asvo-school.

Excellent connectivity by public transportation via trams 4 and 10 on Frederiksplein and Utrechtsestraat. Equally favorable location relative to Amstel station and the metro station on Wibautstraat and Weteringcircuit.

Specifications
Gross residential floor area ca. 167 sqm
Usable residential floor area ca. 130 sqm (NEN:2580)
Freehold property
Listed national heritage property (Rijksmonument)
Patio and terrace
Unique location
For more information about potential subsidies, please consult the website of Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds and Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).