Boxtel

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Boxtel
Adres: Baroniestraat 26 – 03
Vraagprijs: 556.750
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2022
Ligging:
Oppervlakte: 131 m²

Maisonnette op de begane grond van een imposant kerkgebouw. Voorzien van twee slaapkamers, zonneterras op het zuiden, eigen parkeerplaats en een ultieme woonbeleving! De verkoop is gestart, start bouw augustus 2022.

Een prachtige wenteltrap rond een massieve hardstenen zuil, riant buitenterras en hoge plafonds. Een kleine greep uit de bijzondere kenmerken van dit heerlijke appartement. Bij binnenkomst via de centrale hal komt u in de ruime entree welke door middel van een glazen afscheiding een transparant karakter heeft. Hier bevindt zich de toiletruimte en de meterkast. U betreedt de woonruimte via de royale open keuken. Wilt u een hoekopstelling, rechte opstelling of toch liever een kookeiland? Het is in dit appartement allemaal mogelijk. Aansluitend de ruime zit- en eetkamer met volop lichtinval en openslaande deuren naar het ruime terras. Via de wenteltrap heeft men toegang tot de royale verdieping ingedeeld met badkamer, separate toiletruimte, wasruimte en mogelijkheid voor twee slaapkamers.

—–

Ja, ik wil! Naar hartelust wonen in een kerk.

Een kans om zo uniek te wonen kom je niet vaak tegen. De voormalige Heilig Hart Kerk te Boxtel wordt getransformeerd tot een exclusieve woonlocatie; genaamd SacreCoeur. In het prachtige rijksmonumentale pand, op de hoek van de Baroniestraat en Annastraat, worden 20 sfeervolle, luxe appartementen gebouwd. De sfeer van toen, het comfort van nu.

De 20 appartementen die in de SacreCoeur worden gerealiseerd, variëren in grootte maar beschikken allemaal over minimaal twee slaapkamers. De riante verdiepingshoogtes, van soms maar liefst 8 meter en de grote raampartijen met glas in lood, maken dat deze unieke woningen beschikken over zeeën van licht. Door de variatie in woninggrootte en type, zijn deze appartementen geschikt voor een breed publiek. De kerk wordt voorzien van een lift, inpandige bergingen en voldoende parkeerplaats.

De SacreCoeur combineert de charme van een kerkgebouw met de luxe en comfort van een nieuwbouwwoning. Veel van de unieke kenmerkende details blijven behouden en representeren zo de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. In de verschillende ontwerpfases zijn onder andere facetten als: blijvende waarde voor de omgeving, monumentale ervaarbaarheid en verduurzaming als uitgangspunt meegenomen.

Het markante silhouet van de kerk met zijn geveldetails, glas in lood, prachtige gewelven en ornamenten zijn behouden gebleven, ondanks de noodzakelijke ingrepen voor de realisatie van het plan. Dit alles in uitvoerig overleg met zowel de gemeentelijke Monumentencommissie als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Geen twee appartementen zijn identiek en elke plattegrond is anders. Door de grote hoogtes en open indeling is de beleving van het wonen in een historisch pand in iedere woning waarneembaar. Deze authentieke details geven uw eigen woning zeer zeker bijzonder veel allure!

Download de brochure voor een uitgebreid overzicht van alle appartementen en neem voor meer informatie en een bezichtiging van de kerk contact op met De Landerije Makelaars.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.