Boxtel

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Boxtel
Adres: Baroniestraat 26 – 04
Vraagprijs: 544.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2022
Ligging:
Oppervlakte: 126 m²

Maisonnette op de begane grond van een imposant kerkgebouw. Voorzien van twee slaapkamers, extra entresol, balkon, eigen parkeerplaats en een ultieme woonbeleving! De verkoop is gestart, start bouw augustus 2022.

Bouwnummer 4 is gelegen op de begane grond. Het appartement verdeeld over drie woonlagen biedt o.a. een ruime woonkamer, open leefkeuken en balkon op de eerste verdieping. Bij binnenkomst treft men eerst een hal met garderobehoek en meterkast en heeft men toegang tot de toiletruimte. Een glazen tussendeur biedt toegang tot de woonkamer en leefkeuken. De keuken biedt volop ruimte voor het plaatsen van een grote eethoek en kan naar eigen wens worden ingericht met een hoekopstelling of kookeiland. Door de hoge plafonds en vide met twee grote raampartijen is er een zee van lichtinval. Centraal in de ruimte staat de wenteltrap rondom een massieve hardstenen zuil als een ware eyecatcher. Het moderne zwarte frame gecombineerd met houten treden wordt geheel opgenomen in de ruimte. Het gezellige zitgedeelte maakt de begane grond van dit fijne appartement compleet. Bovenaan de moderne wenteltrap komt men op de vide met slaapgelegenheid, badkamer, wasruimte en separate toiletruimte. Een tweede trapopgang geeft toegang tot zowel het balkon als een tweede vide van ca. 10m², welke is gelegen onder een prachtig gewelf, met ruimte voor bijvoorbeeld werken of hobby. Dit appartement het een hoogte van maar liefst 8 meter. Wat een ruimte!

—–

Ja, ik wil! Naar hartelust wonen in een kerk.

Een kans om zo uniek te wonen kom je niet vaak tegen. De voormalige Heilig Hart Kerk te Boxtel wordt getransformeerd tot een exclusieve woonlocatie; genaamd SacreCoeur. In het prachtige rijksmonumentale pand, op de hoek van de Baroniestraat en Annastraat, worden 20 sfeervolle, luxe appartementen gebouwd. De sfeer van toen, het comfort van nu.

De 20 appartementen die in de SacreCoeur worden gerealiseerd, variëren in grootte maar beschikken allemaal over minimaal twee slaapkamers. De riante verdiepingshoogtes, van soms maar liefst 8 meter en de grote raampartijen met glas in lood, maken dat deze unieke woningen beschikken over zeeën van licht. Door de variatie in woninggrootte en type, zijn deze appartementen geschikt voor een breed publiek. De kerk wordt voorzien van een lift, inpandige bergingen en voldoende parkeerplaats.

De SacreCoeur combineert de charme van een kerkgebouw met de luxe en comfort van een nieuwbouwwoning. Veel van de unieke kenmerkende details blijven behouden en representeren zo de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. In de verschillende ontwerpfases zijn onder andere facetten als: blijvende waarde voor de omgeving, monumentale ervaarbaarheid en verduurzaming als uitgangspunt meegenomen.

Het markante silhouet van de kerk met zijn geveldetails, glas in lood, prachtige gewelven en ornamenten zijn behouden gebleven, ondanks de noodzakelijke ingrepen voor de realisatie van het plan. Dit alles in uitvoerig overleg met zowel de gemeentelijke Monumentencommissie als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Geen twee appartementen zijn identiek en elke plattegrond is anders. Door de grote hoogtes en open indeling is de beleving van het wonen in een historisch pand in iedere woning waarneembaar. Deze authentieke details geven uw eigen woning zeer zeker bijzonder veel allure!

Download de brochure voor een uitgebreid overzicht van alle appartementen en neem voor meer informatie en een bezichtiging van de kerk contact op met De Landerije Makelaars.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.