Boxtel

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Boxtel
Adres: Baroniestraat 26 – 06
Vraagprijs: 560.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2022
Ligging:
Oppervlakte: 140 m²

Maisonnette op de begane grond van een imposant kerkgebouw. Voorzien van twee slaapkamers, terras, eigen parkeerplaats en een ultieme woonbeleving! De verkoop is gestart, start bouw augustus 2022.

Mooie vormen met sfeervolle hoekjes, het originele altaar van de Heilige familie en diverse indelingsmogelijkheden. Dit zijn een paar van de bijzondere kenmerken van appartement 06. Vanuit de ontvangsthal met meterkast, toiletruimte en wasruimte, heeft men door het transparante karakter direct zicht over het woongedeelte. Een ruime zitkamer, riante keuken, openslaande deuren en volop ruimte voor een meer- persoons eethoek, dit appartement biedt het allemaal. Onder de trappartij, welke naar de vide leidt, bevindt zich het originele altaar. Prachtige afbeeldingen vullen de ruimte en bieden een perfecte verbinding tussen het heden en verleden. Tevens is de originele hardstenen zuil met bladgouden kroon, is in zijn totaliteit te zien. Eenmaal boven is er genoeg ruimte voor twee slaapvertrekken of ruimte om te werken/studeren en opbergen. Een badkamer maakt het geheel compleet.

—–

Ja, ik wil! Naar hartelust wonen in een kerk.

Een kans om zo uniek te wonen kom je niet vaak tegen. De voormalige Heilig Hart Kerk te Boxtel wordt getransformeerd tot een exclusieve woonlocatie; genaamd SacreCoeur. In het prachtige rijksmonumentale pand, op de hoek van de Baroniestraat en Annastraat, worden 20 sfeervolle, luxe appartementen gebouwd. De sfeer van toen, het comfort van nu.

De 20 appartementen die in de SacreCoeur worden gerealiseerd, variëren in grootte maar beschikken allemaal over minimaal twee slaapkamers. De riante verdiepingshoogtes, van soms maar liefst 8 meter en de grote raampartijen met glas in lood, maken dat deze unieke woningen beschikken over zeeën van licht. Door de variatie in woninggrootte en type, zijn deze appartementen geschikt voor een breed publiek. De kerk wordt voorzien van een lift, inpandige bergingen en voldoende parkeerplaats.

De SacreCoeur combineert de charme van een kerkgebouw met de luxe en comfort van een nieuwbouwwoning. Veel van de unieke kenmerkende details blijven behouden en representeren zo de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. In de verschillende ontwerpfases zijn onder andere facetten als: blijvende waarde voor de omgeving, monumentale ervaarbaarheid en verduurzaming als uitgangspunt meegenomen.

Het markante silhouet van de kerk met zijn geveldetails, glas in lood, prachtige gewelven en ornamenten zijn behouden gebleven, ondanks de noodzakelijke ingrepen voor de realisatie van het plan. Dit alles in uitvoerig overleg met zowel de gemeentelijke Monumentencommissie als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Geen twee appartementen zijn identiek en elke plattegrond is anders. Door de grote hoogtes en open indeling is de beleving van het wonen in een historisch pand in iedere woning waarneembaar. Deze authentieke details geven uw eigen woning zeer zeker bijzonder veel allure!

Download de brochure voor een uitgebreid overzicht van alle appartementen en neem voor meer informatie en een bezichtiging van de kerk contact op met De Landerije Makelaars.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.