Boxtel

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Boxtel
Adres: Baroniestraat 26 – 08
Vraagprijs: 616.250
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2022
Ligging:
Oppervlakte: 145 m²

Maisonnette op de begane grond van een imposant kerkgebouw. Voorzien van twee slaapkamers, terras, eigen parkeerplaats en een ultieme woonbeleving! De verkoop is gestart, start bouw augustus 2022.

Bent u op zoek naar ruimte, licht en uitzicht? Dan bent u bij dit appartement aan het juiste adres. Vanuit de keuken en eetkamer heeft u een prachtig zicht op de pastorie-tuin. Door de ligging aan de noord/oostkant van de kerk geniet men hier van rust en van de vroege ochtendzon. Vanuit de hal met garderobehoek, meterkast, toiletruimte en wasruimte heeft u toegang tot het royale woongedeelte. Aan de ene zijde genoeg ruimte voor een riant opgezette keukeninrichting en aan de andere zijde de mogelijkheid voor een ruime zithoek en eetkameropstelling. Ook in dit appartement treft u maar liefst 3 prachtige hardstenen zuilen met gouden kroon tussen vloer en plafond. Openslaande deuren bieden een mooi zicht naar buiten en een directe toegang tot een ruim terras. Via een trapopgang heeft men toegang tot de vide met slaapruimte, ruime werkruimte en badkamer. Daarnaast is er voldoende extra ruimte aanwezig voor het plaatsen van garderobekasten.

—–

Ja, ik wil! Naar hartelust wonen in een kerk.

Een kans om zo uniek te wonen kom je niet vaak tegen. De voormalige Heilig Hart Kerk te Boxtel wordt getransformeerd tot een exclusieve woonlocatie; genaamd SacreCoeur. In het prachtige rijksmonumentale pand, op de hoek van de Baroniestraat en Annastraat, worden 20 sfeervolle, luxe appartementen gebouwd. De sfeer van toen, het comfort van nu.

De 20 appartementen die in de SacreCoeur worden gerealiseerd, variëren in grootte maar beschikken allemaal over minimaal twee slaapkamers. De riante verdiepingshoogtes, van soms maar liefst 8 meter en de grote raampartijen met glas in lood, maken dat deze unieke woningen beschikken over zeeën van licht. Door de variatie in woninggrootte en type, zijn deze appartementen geschikt voor een breed publiek. De kerk wordt voorzien van een lift, inpandige bergingen en voldoende parkeerplaats.

De SacreCoeur combineert de charme van een kerkgebouw met de luxe en comfort van een nieuwbouwwoning. Veel van de unieke kenmerkende details blijven behouden en representeren zo de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. In de verschillende ontwerpfases zijn onder andere facetten als: blijvende waarde voor de omgeving, monumentale ervaarbaarheid en verduurzaming als uitgangspunt meegenomen.

Het markante silhouet van de kerk met zijn geveldetails, glas in lood, prachtige gewelven en ornamenten zijn behouden gebleven, ondanks de noodzakelijke ingrepen voor de realisatie van het plan. Dit alles in uitvoerig overleg met zowel de gemeentelijke Monumentencommissie als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Geen twee appartementen zijn identiek en elke plattegrond is anders. Door de grote hoogtes en open indeling is de beleving van het wonen in een historisch pand in iedere woning waarneembaar. Deze authentieke details geven uw eigen woning zeer zeker bijzonder veel allure!

Download de brochure voor een uitgebreid overzicht van alle appartementen en neem voor meer informatie en een bezichtiging van de kerk contact op met De Landerije Makelaars.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.