Boxtel

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Boxtel
Adres: Baroniestraat 26 – 10
Vraagprijs: 518.500
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2022
Ligging:
Oppervlakte: 122 m²

Appartement op de eerste verdieping van een imposant kerkgebouw. Voorzien van twee slaapkamers, balkon op het zuiden, eigen parkeerplaats en een ultieme woonbeleving! De verkoop is gestart, start bouw augustus 2022.

Bouwnummer 10 is gelegen op de eerste verdieping aan de zuidzijde van de kerk. Met een leefruimte van 9.15 breed en 6.79 meter diep is dit appartement niet alleen heel ruim maar ook functioneel ingedeeld. De royale woonkamer en leefkeuken zorgen voor een prachtig ruimtelijk effect met veel lichtinval door de diverse raampartijen. Vanuit hier heeft u middels twee deuren toegang tot een ruim balkon met zicht over de Baroniestraat. Aan weerszijden van de woonkamer ziet u de prachtige gewelven waaronder u enerzijds een knusse zithoek kunt creëren en anderzijds de badkamer is gesitueerd. De woonkamer biedt toegang tot twee slaapkamers en de badkamer. Beide kamers hebben de mogelijkheid voor het creëren van een aansluitende garderoberuimte. Vanuit de ontvangsthal heeft u toegang tot een ruime technische-/wasruimte en een royale toiletruimte.

—–

Ja, ik wil! Naar hartelust wonen in een kerk.

Een kans om zo uniek te wonen kom je niet vaak tegen. De voormalige Heilig Hart Kerk te Boxtel wordt getransformeerd tot een exclusieve woonlocatie; genaamd SacreCoeur. In het prachtige rijksmonumentale pand, op de hoek van de Baroniestraat en Annastraat, worden 20 sfeervolle, luxe appartementen gebouwd. De sfeer van toen, het comfort van nu.

De 20 appartementen die in de SacreCoeur worden gerealiseerd, variëren in grootte maar beschikken allemaal over minimaal twee slaapkamers. De riante verdiepingshoogtes, van soms maar liefst 8 meter en de grote raampartijen met glas in lood, maken dat deze unieke woningen beschikken over zeeën van licht. Door de variatie in woninggrootte en type, zijn deze appartementen geschikt voor een breed publiek. De kerk wordt voorzien van een lift, inpandige bergingen en voldoende parkeerplaats.

De SacreCoeur combineert de charme van een kerkgebouw met de luxe en comfort van een nieuwbouwwoning. Veel van de unieke kenmerkende details blijven behouden en representeren zo de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. In de verschillende ontwerpfases zijn onder andere facetten als: blijvende waarde voor de omgeving, monumentale ervaarbaarheid en verduurzaming als uitgangspunt meegenomen.

Het markante silhouet van de kerk met zijn geveldetails, glas in lood, prachtige gewelven en ornamenten zijn behouden gebleven, ondanks de noodzakelijke ingrepen voor de realisatie van het plan. Dit alles in uitvoerig overleg met zowel de gemeentelijke Monumentencommissie als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Geen twee appartementen zijn identiek en elke plattegrond is anders. Door de grote hoogtes en open indeling is de beleving van het wonen in een historisch pand in iedere woning waarneembaar. Deze authentieke details geven uw eigen woning zeer zeker bijzonder veel allure!

Download de brochure voor een uitgebreid overzicht van alle appartementen en neem voor meer informatie en een bezichtiging van de kerk contact op met De Landerije Makelaars.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.