Bennevelderstraat 13 A - Benneveld

Benneveld

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Benneveld
Adres: Bennevelderstraat 13 A
Vraagprijs: 475.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1774
Ligging: aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 139 m²

Benneveld.
De eerste nederzetting op deze plek (jagerskamp met vaste bewoning) stamt uit 4.000 voor Chr.
In 1276 werd deze plaats Bonevelde genoemd, later stond het bekend als Bonnevelde
Na de ontginning van de heidevelden werd het een Boermarke, waarbij de boerderijen rondom de Brink gesitueerd werden. Hierbij staan de rietgedekte boerderijen in alle richtingen, wat het dorp een zeer bijzonder karakter geeft. De Brink is omgeven door eeuwenoude eiken en lindebomen.
Benneveld is dan ook een zeer oud idyllisch dorpje en door de eeuwen heen vaak geschilderd.

Het hedendaagse Benneveld kenmerkt zich door mooie natuurgebieden. Een mooi landschap met Schotse Hooglanders en een meertje, waar je kunt vissen. Historische boomwallen met kabbelende beekjes (Westerstroom) en bos.
Je vindt hier bijzonder mooie wandel- en fietsroutes. Vanuit de woning heb je dan ook meerdere wandelmogelijkheden.
Daarnaast kun je er mountainbiken, paard rijden en golfen ( 8 golfbanen binnen 45 minuten rijden).
Ofwel de omgeving geeft je rust en inspiratie.

Benneveld heeft een gemixte populatie van voor een belangrijk deel westerlingen. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer, waarbij nieuwe inwoners snel worden opgenomen in de gemeenschap.

De woning.
De boerderij is 250 jaar oud en een Rijksmonument. Dat heeft een heel groot voordeel, namelijk 38% subsidie op de onderhoudskosten.

De woning is in 2008 gebouwd op de voormalige deel. Het is van alle gemakken voorzien, een modern huis in een zeer oud jasje. Een modern huis, maar met veel karakter. De eeuwenoude gebinten zorgen niet alleen voor sfeer, maar ook voor geborgenheid.

Het gehele huis heeft vloerverwarming. De badkamer is recent vernieuwd, de keuken is geplaatst in 2021 en voorzien van alle benodigde luxe apparatuur (inclusief elektrisch koken).
Met één schakelaar bedient u alle schemerlampen.

De zolder kan worden verbouwd tot één grote slaapkamer (ca. 30 m²) of tot twee slaapkamers, er is dan genoeg ruimte over voor een badkamer. Ook de werkkamer op de begane grond is eenvoudig te verbouwen tot twee slaapkamers.
Alles is geïsoleerd, de schuifpuien zijn voorzien van de nieuwste isolerende beglazing, ook op de zolder is grondig geïsoleerd. Ondanks dat de isolatie van het glas recent pas heeft plaats gevonden is er dit jaar maar ca. 1.250 m³ gas verstookt, volgend jaar zal dat door de nieuwe glazen puien nog beduidend minder zijn.

Onlangs zijn 12 zonnepanelen a 405 Wp geïnstalleerd. Er is tevens een laadpaal (3 fases) om de elektrische auto op te laden. Ook een glasvezelaansluiting voor supersnel internet is aanwezig. Het huis is dus klaar voor de toekomst.

Om u zekerheid te verschaffen over de bouwtechnische staat, is er een bouwkundig rapport opgesteld. In dit rapport wordt, op een paar kleine puntjes na, alles als “goed” beoordeelt. Totale onderhoudskosten voor de komende vijf jaar bedragen ca. € 4.000,–
Dit rapport kan tijdens de bezichtiging met u worden besproken, zodat u een goed beeld krijgt van de staat van het huis.

Voorts is er een meetcertificaat aanwezig conform NEN 2580. De woning heeft een gebruiksoppervlakte van 139 m². De te ontwikkelen verdieping meet in principe 102m² en de schuur meet 40,5m², de overkapping onder de zonnepanelen meet 24m², en biedt de nodige schaduwplek in de zomer.

De tuin.
De tuin is niet direct een plaatje, die wacht op iemand met groene vingers, maar heeft veel potentie. De tuin heeft echter wel een natuurzwembad, met filtersysteem en een aflopend talud, waardoor het ook geschikt is voor honden.

Daarnaast is de tuin één groot vogelparadijs. Hier komen veel vogels een bad nemen vanwege de ondiepte van de voorkant van het bad. Naast het zwembad is een bijna dertig meter lange en ca. 2 ½ meter hoge heg. Die vaak dienst doet als vogelverblijf. Deze vliegen van de heg naar het water en terug. Een schouwspel voor uren kijkplezier.

De gedeelde rietgekapte schuur is eeuwen oud, uit hout met een gebintconstructie opgetrokken op een stenen fundering en het eigen deel is ca. 6 x 7 meter groot en voor meerdere doeleinden geschikt.

De laatste 9 foto’s van de presentatie betreffen omgevingsfoto’s van direct achter de woning.

Bennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - BenneveldBennevelderstraat 13 A - Benneveld


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.