Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Zutphen
Adres: Berkelsingel 11
Vraagprijs: 615.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1894
Ligging: aan water, aan park, vrij uitzicht
Oppervlakte: 220 m²

Aan de rand van het historische centrum van Zutphen gelegen karakteristiek ruim HERENHUIS (hoek) uit 1894 met diepe tuin grenzend aan het riviertje de Berkel. Het pand is een Gemeentelijk Monument met authentieke kenmerken waaronder de voordeur, hal met origineel plafond, een stijlvolle trapopgang en een ornamentaal rond raam in de zijgevel. De achterzijde van het huis is met de auto bereikbaar vanaf de Coehoornsingel. Op eigen terrein zijn parkeerplekken aanwezig (2 auto’s) alsmede een inpandige garage. Ten opzichte van de stad is het huis ideaal gesitueerd, dichtbij winkels, station, scholen, theater en het buitengebied. De ligging aan het water, de Stadsboomgaard en dicht bij het historische centrum maakt deze plek bijzonder.

Indeling: entree aan de zijkant, ruime hal, toilet met doucheruimte, trap naar souterrain, L-vormige voorkamer met open haard, achterkamer met open haard (gas) en grote raampartij met zicht over de tuin. Vanuit de hal en de achterkamer is de keuken te bereiken met een deur naar de tuin.

Souterrain: het gehele huis is onderkelderd met een berging, hobbyruimte, bijkeuken/stookruimte en inpandige garage vanuit de tuin te bereiken via dubbele deuren.

1e Verdieping: ruime overloop, grote slaapkamer aan de voorzijde met openslaande deuren naar klein balkon, 2e slaapkamer en de 3e ruime slaapkamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar het grote balkon met fantastisch uitzicht over de Berkel en de Grote Gracht. De moderne badkamer heeft ook openslaande deuren naar het grote balkon en is voorzien van een douche, wastafel, aansluiting wasmachine en toilet dat tevens vanaf de gang is te bereiken.

2e Verdieping: grote, nog in te delen, zolder met 2 originele “dienstmeiden” kamers.

De leuke diepe en zonnige tuin grenst aan het pad naast de Berkel, waar de buurtbewoners een gezamenlijke picknicktafel hebben en waar u zo in uw bootje of kano kan stappen. Via het zijpad naast het huis is de tuin ook bereikbaar te voet of met de fiets. Aan de voorzijde is een onderhoudsarme tuin met voldoende privacy. Niet alleen een fijne plek om te wonen, maar ook voor kinderen is dit een heerlijke plek om buiten te spelen.

Bijzonderheden:
– ruim karakteristiek herenhuis (hoek) uit 1894
– authentieke kenmerken zoals voordeur, plafond in de hal, stijlvolle trapopgang en ornamentaal rond raam in de zijgevel
– twee parkeerplekken op eigen terrein
– inpandige garage
– grote, nog in te delen, zolder
– ligging aan riviertje de Berkel
– vrij uitzicht over de Stadsboomgaard en Grote Gracht.
– op loopafstand van historische centrum van Zutphen met winkels, station, scholen en theater

Woonoppervlak: 220 m²
Overige inpandige ruimte: 77 m²
Kaveloppervlak: 313 m²
Inhoud: 1.095 m³


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).