Schoonhoven

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schoonhoven
Adres: Bij de Watertoren 25 2871 SW SCHOONHOVEN
Huurprijs: € 1.999
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: binnen de historische vestingswal van Schoonhoven
Oppervlakte: 170 m2

De markante achthoekige watertoren is al van verre te zien. Ze staat op een kruisvormige onderbouw van twee lagen en is verpakt in een monumentale en rijk gedecoreerde architectuur in neo-renaissancestijl. De voormalige machinistenwoning met rondlopende gietijzeren galerij maakt deze buitenkans, om op een bijzondere plek te wonen én te werken, extra uitzonderlijk en origineel.

Indeling
In het souterrain, begane grond en op de eerste verdieping is een gecombineerde woon/werkfunctie gerealiseerd. De tweede en derde verdieping verhuurt de Vereniging als Monument en Bed. Deze vakantiewoning is geschikt voor maximaal vier personen, is bereikbaar via een buiten de woning gelegen trappenhuis en functioneert geheel zelfstandig.

Souterrain (bedrijfsruimte):
Via het buiten de woning gelegen trappenhuis zijn de werkruimten in het souterrain te bereiken. Voor de afgesloten kantoorruimte is er in de gang een kleine bergruimte (1 m²) en een werkkast (1 m²) met een uitstort-gootsteen. Na de entreedeur is er een ruime ronde ontvangsthal/ verblijfsruimte (29 m²) die toegang geeft tot twee afzonderlijke werkruimten (beide 14 m²). In de ronde hal is in de nis een wasmachine aansluiting aanwezig.

Begane grond (trappenhuis):
De hoofdentree geeft toegang tot een hal met een gemeenschappelijk trappenhuis. Deze is voor de woning, de kantoorruimten, een separaat toilet en de trapopgang naar het Monument en Bed. Het toilet behoort tot de woning/kantoor.

Bel-etage (wonen):
In de nis van de ruime ronde ontvangsthal/verblijfsruimte van de woning (29 m²) is een op maat gemaakte moderne keuken gerealiseerd. Aan weerszijde van deze ruimte met keuken, zijn twee verblijfsruimten gelegen (beide 14 m²). In de rechter verblijfsruimte biedt een trap toegang tot de eerste verdieping. Alle ruimten zijn voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping (wonen):
Via de trap op de begane grond geeft een kleine gang toegang tot een slaapkamer (8 m²), een ruime kast (1,5 m²) met wasmachine aansluiting en de rondlopende gietijzeren galerij (14 m²) met in het midden een vide (5 m²) naar de begane grond. Via de galerij zijn een slaapkamer (14 m²), de moderne badkamer (4 m²) bereikbaar en de verblijfsruimte met charmante, historische elementen van de voormalige machinistenwoning (11 m²). Deze ruimte heeft grote openslaande deuren met Frans balkon en uitzicht op het stadspark.

Bijzonderheden:
Dit huis heeft een uitzonderlijke indeling. De woning en de bedrijfsruimte zijn alleen in combinatie te huur. Vanwege de vele niveauverschillen is het pand niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit (geen lift aanwezig). Wij verhuren niet aan woningdelers of studenten. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Locatie:
De watertoren is gelegen in een woonwijk net binnen de historische vestingwal van Schoonhoven en dichtbij watergang de Lek. Schoonhoven is een oude Zilverstad in Zuid-Holland en midden in het Groene Hart gelegen. Rotterdam en Utrecht liggen op een afstand van circa 30 minuten rijden. Schoonhoven is goed bereikbaar per auto, er kan in de directe omgeving op de openbare weg gratis geparkeerd worden.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.