Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Bloemgracht 87 1016 KH AMSTERDAM
Huurprijs: € 3.050
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: aan de Bloemgracht
Oppervlakte: 120 m2

De bijzondere 17de- eeuwse drielinghuizen ‘de Steeman, de Landman en de Seeman’ aan de Amsterdamse Bloemgracht zijn misschien wel de meest gefotografeerde panden in de Jordaan. Huisnummer 87 (de Steeman) met een prachtige (gedeelde) rustieke achtertuin en balkon is te huur.

Begane grond (bel-etage):
Entree via een bordes-trap naar de voordeur. Binnenkomst in een dubbelhoge voorruimte (circa 14 m²) met een plafondhoogte van circa 4,3 meter met uitzicht op de Bloemgracht. U waant zich hier in de 17e eeuw met zwart witte tegelvloer, glas in lood, een eiken spiltap en een hoog plafond. Onder de trap een toiletruimte. Via een aantal traptreden, komt u in de verdiept gelegen eetkamer( circa 17 m²) met eiken kastenwand en een schouw. Doorgang naar de compacte keuken (circa 5 m²) voorzien van inductiekookplaat en afzuigkap. Zowel via de keuken als via de eetkamer, heeft u toegang tot de gemeenschappelijke tuin ( circa 72 m², gedeeld met twee buurpanden) met een privéterras (circa 4,5 m²). Kelder (circa 11 m²) met een beperkte stahoogte van 1.68 meter tussen de balken, hier staan onder andere de warmtepomp en het buffervat opgesteld.

Insteek:
De karakteristieke eiken spiltrap geeft toegang tot de insteek, alwaar een opkamer (circa 20 m²) is gesitueerd met een historische schouw. De verdieping heeft doorkijk via glas-in-lood ramen naar de voorkamer op de bel-etage en aan de achterzijde is via een deur toegang tot het balkon (circa 5,5 m²) met uitzicht op de groene gemeenschappelijke tuin.

Eerste verdieping:
Overloop (circa 3 m²) met inbouwkasten. Aan de grachtzijde is een (slaap)kamer (circa 10 m²) en aan de tuinzijde een slaapkamer (circa 19 m²) met een wastafel

Tweede verdieping:
Overloop met vaste kasten. Aan de voorzijde is de badkamer gelegen, met inloopdouche, ligbad, zwevend toilet, wastafel en opstelplaats voor wasmachine en droger. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer (15 m²) met zich op de binnentuin.

Zolder:
Bereikbaar via vlizotrap, geschikt als bergruimte.

Bijzonderheden:
In dit huis zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast, zoals zonnecollectoren en een warmtepomp. De begane grond is voorzien van vloerverwarming, de overige ruimten van de woning zijn voorzien van radiatoren. Deze woning heeft geen gasaansluiting.

Het huis heeft een spiltrap.

Locatie:
Gelegen in hartje centrum Amsterdam, in de Jordaan. Dicht in de buurt van de Westertoren en de gezellige Noordermarkt met haar weekmarkten en horeca, terrassen en restaurants. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en op circa 20 loopminuten van station Amsterdam Centraal. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).