Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Boerensteeg 9
Vraagprijs: 1.500.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1896
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 160 m²

EEN ZELDZAAMHEID MIDDEN IN HET BRUISENDE CENTRUM VAN AMSTERDAM!

Gezien de focus van ons kantoor zijn we wel wat gewend, maar tijdens de eerste ontmoeting met deze unieke stadsboerderij, stonden we werkelijk versteld. Beter dan dit wordt het niet! Zelden kwamen we zo’n verborgen parel tegen op zo’n unieke locatie. Een boerderij midden in de stad verscholen achter een hek in een oase van rust. Wat een bijzondere kans om midden in het bruisende centrum van onze hoofdstad uw droomhuis te creëren en eindeloos te gaan genieten!

WONEN, WERKEN OF EEN COMBINATIE DAARVAN
Wonen, werken of een combinatie daarvan; het kan allemaal. Buiten vindt u restaurantjes, kroegjes, het theater en leuke winkels. Ook goede school liggen op een steenworp afstand en met vijf minuten lopen bent u op het Centraal Station. Alle gemakken en gezelligheid binnen handbereik! Als u echter via het hek de Boerensteeg betreedt stapt u in een andere wereld. Een overdadige rust en sereniteit daalt op u neer. Hier kunt u ontspannen en helemaal tot rust komen.

LANDINGSPAGINA
Kijk ook eens naar de landingspagina van dit prachtige object: https://boerderijamsterdamtekoop.nl/

OASE VAN RUST
Eenmaal het hek door bereikt u na een stukje te hebben gelopen de woning die nagenoeg vrij staat en aan een gezellig pleintje is gelegen. De grote voordeur met daarboven een smeedijzeren lantaarn schept verwachtingen. Verwachtingen die eenmaal binnen werkelijkheid worden. Via de hal waar u uw jas en schoenen kwijt kunt, komt u in de imposante woonkamer met een hoogte van meer dan vier meter. Deze ruimte is ronduit indrukwekkend en biedt vele mogelijkheden! Wat meteen opvalt is dat de living ondanks de grootte een warme intieme sfeer uitademt. Beneden is een ruimte die nu de huidige eigenaar gebruikt als televisiekamer maar natuurlijk kunt u ook uw eigen invulling eraan geven. Ook beneden is een ruime werk- annex slaapkamer.

INDELING
Vanuit de spectaculaire living komt u in de keuken waar het door het fenomenale uitzicht altijd goed toeven is. U zult hier vele uurtjes met uw familie en vrienden kunnen genieten van de wijn en kaasjes die u op de biologische markt hebt gekocht. Opvallend is weer de rust en stilte; als het raam open staat dan hoort u slechts de vogels en de klokken van de Oude Kerk. Vanuit de keuken – die zich op een tussenverdieping bevindt – bereikt u via een prachtige ronde wenteltrap de slaapverdieping met daar de masterbedroom en het balkon waar u ’s ochtends heerlijk de krant kunt lezen onder het genot van een cappuccino. Op dezelfde verdieping zijn nog twee slaapkamers aanwezig en een ruime badkamer. Absoluut handig is de gesepareerde was- en strijkruimte die u bereikt via de badkamer. Vanaf de overloop bereikt u ten slotte het dak.

Voor mensen van buiten de stad vertellen we graag nog iets over de buurt en haar omgeving. De woning ligt verborgen in de oude Nieuwmarktbuurt. Karakteristiek is het nabij gelegen waaggebouw en bekend zijn de goede buurtwinkels. Ook de biologische zaterdagmarkt is meer dan de moeite waard. Het Centraal Station ligt op slechts vijf minuten lopen en ook winkels als Scheltema en De Bijenkorf liggen op enkele minuten lopen. De buurt kent een fijne mix van bewoners en een aantal goede scholen. Parkeren gaat langs de openbare weg waarvoor een vergunningstelsel geldt en binnen enkele minuten rijdt u met de auto op de belangrijkste wegen rondom de stad.

KORTOM
Een fantastisch huis op een geweldige plek!

BIJZONDERHEDEN
– Eigen grond
– Gemeentelijk monument
– Unieke buitenruimte in de stad
– Beveiligde toegangspoort
– Architectenbureau Prins Kentie Amsterdam
– Hoogwaardig afwerkingsniveau
– Zeer goed onderhouden
– Gerenoveerd in 2000 en 2015/2016
– Nieuwe fundering
– Isolatievormen: volledig geïsoleerd, dakisolatie, dubbel glas, eco-bouw, muurisolatie, vloerisolatie
– Verwarmingsinstallatie cv-ketel
– Alarmsysteem

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).