Giessenburg

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Giessenburg
Adres: Bovenkerkseweg 30
Vraagprijs: 895.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1709
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 265 m²

Renovatieboerderij op voortreffelijke locatie aan de Giessen.

Meerdere (woon)boerderijen sieren de Bovenkerkseweg net buiten de dorpskern van Giessenburg. Monumentale gebouwen die de tand des tijds met verve hebben doorstaan. Zo ook boerderij ‘Doolhof’ op nummer 30. Gebouwd in 1709 en nu een rijksmonument. Een boerderij op een prachtige plek met veel grond, inclusief een eigen kavel aan de Giessen en een zee aan woon- en leefruimte. Kortom, deze woonboerderij biedt alle ingrediënten om alle woondromen waar te maken. Instapklaar is deze boerderij zeker niet. Maar juist dat betekent ook alle kansen en mogelijkheden om dit object tot uw ideale thuis te maken. Op een fantastische locatie, net buiten de kern van Giessenburg en direct aan het water van de levensader van dit gebied: rivier de Giessen.

Inhoud en degelijke bouw
Een boerderij als deze heeft natuurlijk een inhoud die klinkt als een klok. De boerderij heeft en dwarsgevel structuur met aan de voorzijde het voorhuis. Hier ziet u de eerste drie kamers. Daarachter ziet u zowel links als rechts vanaf het erf een ingang met toegang tot het middengedeelte van de boerderij met eveneens een aantal woon- en leefruimtes waaronder een kantoorkamer, woonkamer, bijkeuken, keuken en ook twee badkamers en een aantal tussenruimtes waaronder een gang met toegang tot het voorhuis. Verder naar achteren is de schuur. Ronduit bijzonder is de waterzolder waarop in vroeger tijden het vee bij hoogwater veilig kon bivakkeren. Deze versterkte zolder is een uniek kenmerk van deze imposante boerderij.

Tuin rondom met weiland en Giessenperceel
De karakteristieke leilindes aan de voorzijde onttrekken de gevel in de zomermaanden enigszins aan het gezicht. Links en rechts is er een opgang. De rechter geschikt voor auto of tractor met op het erf veel ruimte om te parkeren. Links naast de boerderij een fijne zijtuin met authentiek bakhuis. Achter de boerderij ligt een flink stuk weiland van ruim 1,5 hectare en ook naast de woning ligt nog een weitje. Bijzonder fijn is het perceel eigen grond aan de Giessen. Ongetwijfeld een plek waar u volop gaat genieten van het water en het weidse landschap. Heerlijk rustig en toch heel centraal. Nieuwsgierig geworden? Maak dan zeker een afspraak en begin alvast met dromen.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.