Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Brouwersgracht 218 1013 HE AMSTERDAM
Huurprijs: € 3.075
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: aan de brouwersgracht
Oppervlakte: 154 m2

Dit markante hoekhuis, op de hoek van de Binnen Oranjestraat en de Brouwersgracht, vormde oorspronkelijk samen met Brouwersgracht 220 en 222 de drieling Geloof, Hoop en Liefde. Alleen het Geloof, Brouwersgracht 218, bestaat nog. Het huis is door de vele ramen bijzonder licht en wordt gekenmerkt door niveauverschillen. Het kleine maar hoge voorhuis is bereikbaar met een klein frontaal stoepje aan de voorgevel. Vanuit dit voorhuis is een verdiepte binnenhaard en een insteek bereikbaar. Aan de zijgevel bevindt zich een stoep gecombineerd met een pothuis naar de ingangsdeur.

Indeling
Begane grond:
Voor- of zijentree via bordestrap. Uitnodigende voorkamer ca. 15,5 m² met uitzicht op de prachtige Brouwersgracht. De ruimte ca. 19,5 m² aan de achterzijde biedt gelegenheid tot kantoor of bedrijf aan huis, woon- of studeerkamer.

Souterrain:
In het souterrain is het goed toeven in de sfeervolle woonkeuken ca. 18 m² met historische details. Daarnaast bevindt zich hier nog een ruime berging van ca. 16 m² met wasmachine aansluiting.

Eerste verdieping:
Aan de grachtzijde is een verhoogde ruimte (ca. 13 m²) die uitstekend geschikt is als werk- of televisie kamer. Tevens bevindt zich hier een ruime slaapkamer met aan de achterzijde een badkamer met ligbad en separate douche. Toilet aanwezig.

Tweede verdieping/ Zolderverdieping:
Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers van respectievelijk ca. 13 en 16 m² gelegen.

Vanuit hier kan men met behulp van een trap de vliering bereiken die zich uitstrekt over de gehele lengte van het pand en dienst doet als berging.

Bijzonderheden:
Combinatie met werken vanuit huis is mogelijk. Er is geen privé buitenruimte, maar wel mogelijkheid om een zitje te maken aan de straatzijde. Het huis heeft steile trappen. Deze woning wordt niet verhuurd aan woningdelers of studenten. Ook is onderhuur in een andere vorm (als bijvoorbeeld bed and breakfast) niet toegestaan.

Locatie:
Het pand ligt op één van de mooiste locaties aan de rand van de Jordaan. Op loopafstand van restaurants, cafés en de leukste winkelstraat van Amsterdam, de Haarlemmerstraat. Verder zijn er verschillende markten zoals de lapjesmarkt op maandag in de Westerstraat en de boerenmarkt op zaterdag op de Noordermarkt.
De woning is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer (Centraal Station, trams en bussen) en ligt op korte afstand van het Centraal Station. Gunstig gelegen tov de diverse uitvalswegen, oa de A5 en de Ringweg A-10. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).