Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Brouwersgracht 42
Vraagprijs: 2.300.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1789
Ligging: aan water, in centrum
Oppervlakte: 264 m²

Charmant grachtenpand met fraai vormgegeven en gedetailleerde symmetrische entreepartij met glas-in-lood ramen. De voorzijde heeft een prachtig uitzicht over de Brouwersgracht en in de tegenover gelegen Langestraat en ligt bijna de gehele dag heerlijk in de zon. De woonoppervlakte van dit rijksmonument is in totaal 263 m² verdeeld over een begane grond, eerste, tweede en derde verdieping. Het geheel is opgedeeld in drie afzonderlijke eenheden. Het onderhoud is goed en gelegen op eigen grond. De woonlocatie aan de Brouwersgracht dichtbij de Herenmarkt is geliefd en gewild.

Meer ontdekken? Ervaar de volledige woonbeleving op onze BRSM website of download de brochure.

Begane grond: 
Via de eigen entree is de op dit moment ingerichte ontwerpstudio toegankelijk met een gemiddelde plafondhoogte van circa 3.50 meter. Het is een grote open ruimte met aan de voorzijde ramen aan de gracht en aan de achterzijde een lichtstraat. Voorts is er een eenvoudige keuken en een toilet met fontein aanwezig. Deze ruimte leent zich in de huidige indeling uitstekend als galerie of als kantoor-/ praktijkruimte. Tevens is er ook de mogelijkheid om van deze ruimte een woning te maken of te combineren met de 1e verdieping tot een woon-werkeenheid.

Eerste verdieping:
Via de linker opgang is de zelfstandige woning op de eerste verdieping bereikbaar. Deze woning heeft aan de grachtzijde drie ramen in de woonkamer. Aan de achterzijde is er een ruime slaapkamer met aangrenzend een dichte complete keuken. De badkamer is voorzien van een toilet, douche en wastafel. Deze woning is apart te bewonen of eventueel samen te voegen met de bedrijfsruimte op de begane grond of met de bovengelegen woning.

Tweede verdieping:
Via een afgesloten entree vanaf de eerste verdieping is er toegang tot de lichte open woonverdieping met eveneens drie ramen aan de gracht. Aan de grachtzijde is er een ruime zithoek gesitueerd. In het centrale gedeelte met een vide is er ruimte voor een grote eettafel. Door deze vide is er extra licht en hoogte. Aan de achterzijde de moderne keuken met een eiland opstelling. Deze keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Over deze gehele verdieping ligt er een fraaie eikenplanken vloer. 

Derde verdieping:
Via de fraai ontworpen open trap naar een loopbrug is de slaapverdieping toegankelijk. Hier is aan de voorzijde een ruime slaapkamer met een open kapconstructie. Dit geeft een ruimtelijk effect en een geborgen gevoel. In het midden is er een moderne badkamer aan de ene kant en een grote ingebouwde kastenwand aan de andere zijde. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafel en een ingebouwde spiegelkast. Tevens is er een separaat toilet met fontein en een vaste kast met aansluiting voor wasmachine en droger. Vanaf de loopbrug is ook het dakterras toegankelijk.

De buitenruimte 
Het dakterras aan de achterzijde is ruim van opzet en biedt ruimte aan een zithoek en een eettafel. Vanaf het dakterras is er een markant uitzicht over de daken van de omliggende panden en is er gedurende de dag volop zon. Bijzonder te noemen is de lamellenconstructie aan de buitenzijde van de glaspartij van het huis. Deze lamellen zorgen voor een gefilterd licht binnen, maar geven ook een bijzonder fraai aanzicht vanaf het dakterras richting het appartement.

Omgeving
Dit pand is gelegen tussen Singel en Herengracht en loopt evenwijdig aan de levendige Haarlemmerstraat. Aan de Brouwersgracht wordt veel gewoond en gewerkt. Er bevinden zich weinig kantoorpanden.
De Brouwersgracht is prachtig gelegen in een levendig deel van het centrum. Omringd door de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk, de Jordaan, het Centraal Station en op iets meer afstand de Dam, is hier altijd iets te beleven. Er zijn veel trendy winkels, hippe uitgaansgelegenheden, gezellige cafés en restaurants. De Noordermarkt is om de hoek met op maandag en zaterdag de biologische markt. Ook het Westerpark is vlakbij voor de nodige ontspanning. Boodschappen kunt u doen op loopafstand bij Albert Heijn en de Marqt.  

Bereikbaarheid
De woning is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Het Centraal Station is gelegen op 5 minuten loopafstand. Naast de treinen bevindt zich daar ook de metro Noord-Zuidlijn, diverse trams en regionale bussen. Nog dichterbij stoppen bij de Droogbak diverse buslijnen. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de Ring A10.

De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 263 m²
• Dakterras
• Gelegen op eigen grond
• Rijksmonument
• Rijksbeschermd stadsgezicht
• Drie afzonderlijke gebruikseenheden, twee adressen
• Diverse mogelijkheden van samenvoegen van woon/werkeenheden.
• Reeds juridisch gesplitst in een beneden appartement en een bovenhuis
 


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.