Hoog-keppel

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Hoog-keppel
Adres: Burg. Vrijlandweg 8
Vraagprijs: 985.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1869
Ligging:
Oppervlakte: 307 m²

Fraai, landelijk en in het centrum van het dorp Hoog-Keppel ligt deze monumentale woning.

Aan de voorzijde van de woning heeft u vrij uitzicht over het dorpsplein. De woning heeft twee huisnummers en is geschikt te maken voor diverse gebruiksfuncties zoals wonen in combinatie met kantoor aan huis of een bed and breakfast.

De woning is wegens zijn bijzondere kwaliteiten aangewezen als Rijksmonument. Om de woning heen ligt de royale tuin met aan de achterzijde een stenen schuur met hertenweide. Vanuit de tuin en het huis is er een prachtig zicht op het dorpsplein met de fraaie kerk en het oude gemeentehuis. Het perceel heeft een omvang van 2.870 vierkante meter.

Indeling
Begane grond:
Bij de hoofdentree aan de voorzijde komt u direct binnen in een royale en karakteristieke hal. Vanuit de hal komt u in de grote woonkamer met serre en aansluitend de eetkamer. De woonkamer beschikt over een fraaie openhaard.

De riante keuken is voorzien van luxe keukenapparatuur, bestaande uit een elektrisch kookfornuis met afzuigkap, vaatwasser, twee ovens en een inbouwkoelkast. Tevens heeft de keuken een mooi granieten aanrechtblad.

Op de begane grond bevinden zich ook nog twee ruime slaap-/hobbykamers.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping komt u op de overloop en vandaar kunt u naar drie ruime slaapkamers. Tevens zijn er twee badkamers, een toilet en een zolder/berging aanwezig.

Buiten:
Achter de woning staat een grote schuur met mogelijkheden voor het stallen van een auto en het opslaan van bijvoorbeeld tuingereedschappen. Rond de woning ligt een fraai aangelegde tuin en een perceeltje waarop damhertjes en kleinvee wordt gehouden. Voor liefhebbers van tuinieren een ideale plek om maximaal te genieten van het buitenleven.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).