Kampen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Kampen
Adres: Burgwalstraat 8 8261 HK KAMPEN
Huurprijs: € 1.250
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in het oudste deel van Kampen
Oppervlakte: 142 m2

Dit karakteristieke pand bestaat uit een klein huisje uit de 17de eeuw (nummer 8) met daaraan vast een groter huis (van origine een pakhuis) uit de 16de eeuw (nummer 6) met een bijzondere, laat-gotische, gevel. Het pand is uitermate geschikt voor een gecombineerde woon-/werkfunctie. Het werkgedeelte op de begane grond omvat ongeveer 50 m². De woning heeft een ruime woonkamer met keuken. Op de zolderetage bevinden zich drie slaapkamers en een doucheruimte.

Indeling
Begane grond:
Bij binnenkomst komt u in een hal met links een kamer (9,5 m²) en naar rechts via vier traptreden een riante kamer (36,5 m²), geschikt als kantoorruimte, welke een historische sfeer uitstraalt door het moer- en kinderbintenplafond en de glas-in-loodramen. Beide ruimten zijn zeer licht door de grote hoge raampartijen. Aan het einde van de hal is een toilet, wasmachine ruimte, kast met waterfontein en de opgang naar de verdieping. Via de ‘kantoorruimte’ komt men in het trappenhuis van nummer 6. Via deze trap zijn de grote kelder (27 m²), de woonkamer en de zolderruimte van nummer 6 bereikbaar.

Eerste verdieping:
De woning heeft een prachtige ruime woonkamer (36,5 m²) en een gezellige eetkeuken (19 m²). Beide voorzien van grote ramen en prachtige balkenplafonds.

Zolder verdieping:
Via de trap in huisnummer 8 bereikt u één slaapkamer (11 m²) en de doucheruimte (3 m²). De andere twee (slaap)kamers (19 m² en 7 m²) bereikt u via de spiltrap die toegankelijk is vanuit de twee kamers in huisnummer 6.
Middels een vlizotrap in de grootste slaapkamer is de vliering (4 m²) te bereiken alwaar de cv-ketel hangt.

Bijzonderheden:
Het huis beschikt over twee trappenhuizen, waardoor de slaapkamers op de zolderverdieping niet allemaal met dezelfde trap zijn te bereiken. De woning beschikt over twee spiltrappen en is daardoor niet geschikt voor mensen met verminderde mobiliteit.
De woning is hoog, ruim en licht. Ander bedrijfsgebruik dan wonen of kantoor voor de begane grond in overleg.

Locatie:
Het huis ligt in het oudste deel van Kampen, aan een smalle dwarsstraat tussen de Hofstraat en de Oudestraat (belangrijkste winkelstraat van Kampen). Op loopafstand is een parkeergarage voor betaald parkeren. Via het station vertrekt elk half uur een trein naar Zwolle (het Kamperlijntje).


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.