Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Corellistraat 20
Vraagprijs: 3.580.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1939
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 296 m²

De grote lichte erker aan de voorzijde, met glas in staal van architect J.F. Staal (1939), geeft een ver uitzicht over het plein. Dezelfde lange zichtlijnen zijn te vinden op de brede zonnebalkons, en geven een gevoel van openheid en ruimte, wat voelbaar is door het hele huis,
De blauweregen ‘Purple Rain’ bloeit prachtig in het voorjaar en heeft bijna iets magisch. Het huis ademt sfeer, heeft veel zonlicht en toont elk moment van de dag een speels en rustiek karakter.

Begane grond
Het huis heeft een entree aan de voorzijde, met originele vestibule, hal met garderobe en toilet, en een licht rond trappenhuis.
Aan de voorzijde is de living erker en gashaard. Openslaande deuren geven direct toegang tot de zonnige voortuin.
Aan de achterzijde is de eetkamer en keuken, voorzien van luxe inbouwapparatuur. De eetkamer en open keuken zijn verbonden met de zonnige aangelegde tuin.

Eerste verdieping
De ronde trap leidt naar een overloop met toilet, en toegang tot vier ruimtes. Aan de achterzijde is de master slaapkamer met ruime walk-in closet. Vanuit deze kamer is er toegang naar de luxe en suite-badkamer.
Aan de voorzijde van het huis zijn een slaapkamer en een grote werkkamer met openslaande deuren die toegang geven tot een zonnig terras.

Tweede verdieping
Lichte en ruim opgezette slaapverdieping, met twee ruime slaapkamers en twee courante zijkamers, die perfect te gebruiken zijn als studeerkamer en een onafhankelijke.

Souterrain
Ruime hal met toegang tot een volwaardige leef-etage, met een hoogte van meer dan twee meter. In de hal is veel bergruimte. Daarnaast bevindt zich hier een toilet, wasruimte en ruime badkamer voorzien van douche en wastafel. Aan de voor– en achterzijde zijn twee grote leefruimtes die een perfecte werkruimte, studio, logeerkamer, au-pair appartement of ‘hang-out’ kunnen zijn.

De buitenruimten
De unieke beschutte en zonnige tuin aan de voorzijde, met weids uitzicht naar het plein, is één van de stijlkenmerken van deze woning. De blauweregen in combinatie met de openslaande deuren van de erker geven een heerlijk buitengevoel.
De achtertuin biedt perfect ruimt aan een grote eettafel, loungegedeelte en een barbecue. Het biedt een oase van rust in de stad, door het vele groen en de prachtige Japanse kers.

Daarnaast zijn er op de eerste en tweede verdieping diepe terrassen, ideaal voor de vroege voorjaarszon.

De omgeving
De woning is gelegen in een verborgen rustige straat midden in Amsterdam Oud-Zuid, nabij de Apollolaan, Beethovenstraat en De Lairessestraat, met uitzicht op het prachtige Apollo House. Een zeer levendige omgeving op de hoek van de Beethovenstraat, omgeven door goede scholen, en gunstig gelegen ten opzichte van Het Concertgebouw, de cultuur op het Museumplein en de Albert Cuyp markt in de Pijp.

De Beethovenstraat is een veelzijdige straat met diverse leuke winkels en goede horeca. Denk bijvoorbeeld aan populaire restaurants zoals Ferilli’s, The Harbour Club of Bar Kaspar, delicatessenzaken zoals QV Winebar, slagerij Hergo, Joe & The Juice, bakkerij Brood en Huize van Wely, en gezellige koffietentjes zoals Cafecito en Coffeecompany.

De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 296 m²
• Geheel pand
• Gezinshuis met mogelijkheden voor werken aan huis en/of ruimte voor au-pair
• Zonnige voor-en achtertuin, ca. 95 m2 (53 m² + 39 m2), en twee grote balkons
• Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. Huidig tijdvak 1-01-2013 t/m 31-12-2062 AB 1994, canon bedraagt € 5098,- per jaar
• Aanvraag overstap eeuwigdurende erfpacht met AB 2016 is tijdig gedaan
• De woning is gelegen in een gedeelte dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht
• Gemeentelijk monument
• Volwaardig souterrain met hoge ramen (koekoek)
• Alarminstallatie
• Parkeren: 2 vergunningen, geen wachtlijst (via vergunningenstelsel)

Wat gaan jullie het meeste missen?
• Het licht dat de hele dag door van alle kanten naar binnen valt
• De rust midden in bruisend Amsterdam Oud-Zuid
• De leukste winkels, restaurants en scholen op loopafstand
• De blauweregen…

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Meer ontdekken? Ervaar de volledige woonbeleving op onze BRSM website.
De verkoop wordt begeleid in samenwerking met Bart Ter Haar van Ter Haar makelaars Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.