Veenklooster

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Veenklooster
Adres: de Brink 15
Vraagprijs: 450.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1754
Ligging: aan park, aan rustige weg, beschutte ligging
Oppervlakte: 103 m²

Een plek als deze komt maar zelden te koop!
Tussen de bomen, in een prachtig karakteristiek brinkdorp ligt dit rijks monumentale woonhuis uit 1754. Een uniek geheel dat je het hele jaar door een vakantiegevoel geeft! De woning is met riet gedekt en staat op 535 m² grond aan het einde van De Brink, waardoor je volop privacy hebt. Vanuit zowel de woonkamer als de keuken heb je, ondanks alle bomen, een ruimtelijk zicht tot aan ‘It Lytse Slot’.

Indeling
Begane grond: voorentree/hal met plavuizen vloer en trapopgang, woonkamer met balkenplafond en gashaard, slaapkamer met vaste kast en wastafelmeubel, woonkeuken met balkenplafond en hoekopstelling voorzien van inbouwapparatuur, achterentree/hal met plavuizen vloer, toilet met fonteintje, badkamer met douche en wastafel, bijkeukentje met witgoedaansluitingen.
Verdieping: ruime overloop, twee slaapkamers waarvan één met vaste kasten.

Achter de woning staat verder nog een ruime schuur gebouwd in een stijl passend bij het huis.

Verwarming en warm water geschieden middels een cv-installatie; de woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming.

Veenklooster
Het authentieke dorp Veenklooster heeft ca. 110 inwoners. De Brink is gelegen in het fraaie beschermde dorpsgezicht wat bijna voelt als een openlucht museum. Op loopafstand bevindt zich het prachtige landgoed ‘Fogelsangh State’ met het bijbehorende Veenkloosterbos, aangelegd door architect L.P. Roodbaard. Zowel het landhuis als het bos zijn toegankelijk voor publiek.

Rust en natuur, maar toch met vele voorzieningen op korte afstand
Voor de dichtstbijzijnde supermarkt is het dorp aangewezen op het naastgelegen Kollumerzwaag. Daar is eveneens een basisschool gevestigd en nog een aantal andere winkels.
Het treinstation te Buitenpost, met (snel)treinverbinding naar zowel Groningen als Leeuwarden, bevindt zich op 2 kilometer van de woning. In 20 minuten staat u zo midden in een van de stadscentra. Zowel Buitenpost als het nabijgelegen Kollum bieden uitgebreide winkelvoorzieningen, verenigingen en scholen.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.