Ruinerwold

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Ruinerwold
Adres: Dijkhuizen 13 -15
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1892
Ligging: aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 362 m²

Werken aan huis of magnifiek familiehuis, met Villa Magnum Gaudium kunt u vele kanten op.

Deze van oorsprong statige herenboerderij, een Rijksmonument, is imposant en ingetogen tegelijk. De villa ligt op het laatste stukje van het zogenoemde ‘Golden Entie’, het gouden eindje, in Ruinerwold, op 4 km van Meppel.

Het pand is in 1892 in opdracht van de rijke familie Derks gebouwd, waarvan de nazaten nog steeds behoren tot de grootste grootgrondbezitters van Nederland. De eclectische stijl, die het neoclassicisme combineert met tal van andere bouwstijlen, komt tot uiting in heel veel stijlkenmerken. Het is duidelijk dat de architect een huis met statuur wilde bouwen voor deze aanzienlijke familie.

De villa is volledig gerestaureerd met respect voor alle oude stijlkenmerken. Al het mogelijke is behouden of zo perfect mogelijk nagemaakt of hersteld. Het pand is volledig geïsoleerd en voorzien van muur- en vloerverwarming.

Via de overdekte entree betreedt u een centrale hal van koninklijke allure. De vloer en wanden zijn bekleed met Carrera marmer, het hoge plafond is voorzien van prachtig stucwerk en op de wanden zijn de vier rijkdommen van het leven vastgelegd. De toegangsdeuren en de tussendeur, die de vestibule verbindt met de rest van het huis, zijn voorzien van origineel hand geëtst glas, evenals het ronde raam hoog in de muur.

Boven de deur hangt een uniek kunstwerk in de vorm van twee engeltjes die een wapenschild dragen. Achter de deur vinden we een lange gang met het trappenhuis met de zogenoemde lampion, die het trappenhuis in het midden van het huis voorziet van daglicht.

Aan weerszijden van de hal bevinden zich twee grote kamers. Aan de linkerkant de grote woonkamer met aansluitend de bibliotheek. Aan de rechterkant ligt de salon met aansluitend de eetkamer. Alle kamers hebben hoge plafonds die voorzien zijn van sierlijk stucwerk. In de salon is dat fraai beschilderd. De beide voorkamers hebben zwart marmeren schouwen met Ierse haarden en fraaie parketvloeren. Alle deuren zijn voorzien van prachtig houtsnijwerk, bewerkte architraven en unieke frontons.

De lange gang heeft aansluitingen op de fraaie zijingang en de grote woonkeuken en aan de andere kant de ruime garderobe met toiletgroepen, de proviand- en de wijnkelder en de waskamer.

Boven bevinden zich momenteel twee grote kantoorruimtes, met pantry en een plafondhoogte van 6 meter. Het is hier comfortabel werken, met het snelste internet van Nederland, nl 1000 up/1000down. Naast daglichtvoorziening door grote daklichten is de ruimte goed geventileerd. Tussen de beide kantoorruimtes is aan de voorzijde een sierlijk balkon dat uitzicht biedt op de goed onderhouden tuin.

Gescheiden van de kantoorruimte bevinden zich op de bovenverdieping twee ruime slaapkamers met badkamer en suite en de bergzolders.

Villa Magnum Gaudium staat op een terrein van rond 3500m2 met mooi aangelegde tuinen. Op het terrein staat een nieuw gebouwd koetshuis. Hierin bevinden zich de schuren, de berg- en werkplaatsen. De bovenverdieping kan dienst doen als gastenverblijf, mantelzorgwoning of als dienstwoning/B&B. Het koetshuis heeft een gezellige woonkamer, een goed uitgeruste open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en een inpandig balkon.

Voor de combinatie van wonen en werken aan huis is dit representatieve pand instap klaar, met enkele kleine aanpassingen kunt u hier op uiterst comfortabele wijze wonen, met 6 of meer slaapkamers en 4 badkamers, in grote stijl.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.