Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Dirk van Hasseltssteeg 49
Vraagprijs: 875.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1645
Ligging:
Oppervlakte: 118 m²

In het hartje van Amsterdam bevindt zich dit binnenstedelijk juweel. Een heel pand, Rijksmonument, uit medio 1600, welke zowel van binnen als van buiten uitstekend is onderhouden en waar oude details gecombineerd worden met de luxe en comfort van vandaag de dag!

Het woonhuis (met een woonoppervlakte van ca. 118 m²) beschikt op de begane grond over een mooie open ruimte met plafondhoogte van maar liefst 4.1 meter, welke ruimte voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. In het souterrain bevindt zich de woonkeuken, vanwaar er uitzicht is over de groene binnentuin.

De eerste verdieping is volledig in gebruik als living en kijkt ook naar de tuin. Op de tweede etage is een zeer luxe badkamer aanwezig met o.a. een ligbad en inloopdouche en op de etage is de royale slaapkamer, welke aan de achterzijde van het pand is gelegen. De zolder etage is nu in gebruik als open ruimte, maar hier kan met gemak een extra slaapkamer gerealiseerd worden.

Doordat zowel de woonkeuken, als de woonkamer en de slaapkamer aan de achterzijde zijn gelegen, zult u haast niet merken dat u in het Centrum woont. Rust en stilte zijn kenmerkend voor deze woning.
Kortom, een uniek huis voor de echte liefhebber op een geweldige plek!!

Omgeving:
De Dirk van Hasseltssteeg is een autovrij steeg en ligt in het hartje van het Centrum van Amsterdam, tussen de Nieuwendijk en de Nieuwezijds Voorburgwal in. Het huis ligt heerlijk rustig in het oude Centrum, te midden van alle voordelen die Amsterdam te bieden heeft. Op enkele minuten loopafstand bevinden zich de Dam, het Centraal Station en de westelijke grachtengordel. Verder is er hier een zeer grote diversiteit aan winkels in de winkelstraten Nieuwendijk en de Kalverstraat, zit er een grote Albert Heijn voor de dagelijkse boodschappen en zijn er veel gezellige horeca gelegenheden. Parkeergarage “De Kolk” is direct om de hoek.

Indeling:
Begane grond:
Entree; open ruimte, welke is geschikt voor meerdere doeleinden als studie-, tv- of eetkamer; separaat toilet met fontein; woonkeuken in het souterrain met luxe keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en uitzicht over de binnentuin.

Eerste etage:
Woonkamer.

Tweede etage:
Overloop; royale slaapkamer aan de achterzijde; luxe badkamer met een ligbad, inloopdouche, toilet, wastafel meubel met dubbel kraan en de wasmachine en droger aansluiting.

Zolder:
Ruime, open zolder met de cv-opstelling (Intergas HRe, 2011)

Tuin:
Ruime, beschutte en zonnig gelegen tuin van ca. 125 m², welke fraai en stads is aangelegd met een grasperk, authentieke lantaarnpaal en terras en een overdekte fietsenstalling. De tuin wordt gedeeld met de naastgelegen woonhuizen, nummer 51 en 53.

Bijzonderheden:
• Bouwjaar 1645
• Rijks monument
• Geheel pand, vrijstaand
• Woonoppervlakte ca. 118 m² (meetrapport aanwezig)
• Gedeelde tuin van circa 125 m² middels lidmaatschapsrecht
• Hoogwaardig afwerkingsniveau
• Erfpachtcanon afgekocht tot en met 30-11-2035, eeuwigdurende erfpacht na deze periode bedraagt € 2.576,58
per jaar.
• Goed onderhouden
• Verwarmd middels Intergas HRe HR cv-ketel uit 2011
• Notaris keuze aan koper, koopakte volgens model Ring Amsterdam
• Aanvaarding in overleg

Ondanks de huidige omstandigheden bent u van harte welkom voor een bezichtiging, waarbij we wel de volgende maatregelen strikt in acht nemen:
– bezichtigingen deden wij op voorhand al en nu nog steeds op afspraak en tijdstip;
– wij reserveren voor u 20 minuten per bezichtiging, dus gelieve echt op tijd te komen;
– u bent van harte welkom met maximaal 2 mensen inclusief kinderen en/of aankoopmakelaar;
– als er toch nog kijkers binnen zijn, vragen wij u vriendelijk even buiten te wachten;
– wij schudden geen handen;
– wij houden minimaal 1,5 m. afstand tijdens de bezichtiging, gelieve u daar ook aan te houden voor ieders gezondheid;
– heeft u een loopneus, hoest u of voelt u zich verkouden of koortsig? Dan verzoeken wij u in deze tijd echt thuis te blijven.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.