Haarlem

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Haarlem
Adres: Donkere Spaarne 56-2 2011 JH HAARLEM
Huurprijs: € 1.575
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stedelijke ligging met uitzicht op het water
Oppervlakte: 100 m2
Oppervlakte perceel: 100 m2

Driekamerwoning op de tweede en derde etage van een 17e-eeuws Brouwershuis met uitzicht op het Spaarne.

In Haarlem aan het Spaarne staat voormalig Bierbrouwerij ‘de Vos’. De geschiedenis van deze brouwerij gaat terug tot 1604 toen bierbrouwer Sijmon Matthijsz een ´Huijsinge met erf en mouterij´ aankocht. Het te huur aangeboden appartement is gelegen op de bovenste twee etages in de kap en geeft aan de voor- en achterzijde een uniek uitzicht over historisch Haarlem.

Indeling
Huis ‘De Vos’ bestaat uit een kantoorruimte op de begane grond en op de verdiepingen 2 appartementen. Het appartement op de tweede en derde verdieping wordt te huur aangeboden.

Begane grond:
Via de sfeervolle gedeelde entree komt u via het algemene trappenhuis op de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
In de hal van de woning bevindt zich een toilet en een garderobekast. Open ruimte opgedeeld in een ruime woonkamer (ca. 32 m²) aan de voorzijde en eetgedeelte (ca 18 m2) met keukenblok en Frans balkon aan de achterzijde. De ruimte ademt een robuuste sfeer door de kapconstructie die in het zicht is. Aan de voorzijde heeft u uitzicht op het water van het Spaarne, de Gravestenenbrug en de kenmerkende dubbele trapgevel van de Olifant.

Derde verdieping:
Via een trap in de woonkamer komt men bij de twee slaapkamers (resp.  8 en 19 m²) en de badkamer. Moderne badkamer met een ruime douche, toilet en wastafel. Tevens is hier een wasmachine-aansluiting aanwezig.

In de kelder van het pand bevindt zich een berging die bij de woning hoort.

Locatie
In de historische binnenstad van Haarlem aan een doorgaande weg met uitzicht over het water van het Spaarne. Het station op loopafstand en alle winkels, musea, theaters en restaurants om de hoek.
Parkeren kan in de directe omgeving (betaald of met vergunning) of in parkeergarage De Appelaar.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.