Nijeveen

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Nijeveen
Adres: Dorpsstraat 60
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1928
Ligging: aan rustige weg, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 350 m²

LUXE WOONBOERDERIJ IN NIJEVEEN

Tussen de lintbebouwing van het karakteristieke dorp Nijeveen in Drenthe staat aan de Dorpsstraat 60 deze zeer luxueus afgewerkte woonboerderij oorspronkelijk gebouwd in 1928 maar volledig gerestaureerd in 2008. Landelijk wonen en modern comfort gaan hand in hand in deze geweldige boerderij die geheel modern is afgewerkt met het behoud van de karakteristieke gebinten en andere karakteristieke elementen van de oude boerderij. Het is een ideaal huis voor een gezin met maarliefst 6 slaapkamers, een bibliotheek en een heerlijke woonruimte in de oude deel. De achterzijde is de boerderij voorzien van een moderne pui die een prachtig contrast vormt met het monumentale karakter van het huis die op een perceel van 1.580 m² staat. Achter de boerderij staat een ferme schuur van bijna 150 m2 ideaal als atelier of als sleutelplek voor de autoverzamelaar.

OMSCHRIJVING BEGANE GROND
Via de ingang aan de voorzijde komt u uit in aan lange gang met een prachtige houten grenen vloer die ossenbloed rood geverfd is. Aan de rechterzijde is een kantoorruimte annex bibliotheek van (circa 23 m²) met ingebouwde boekenkast. Deze ruimte is uiteraard ook uitstekend te gebruiken als slaapkamer. Aansluitend is een tweede slaapkamer die ook uitstekend dienst kan doen als wasruimte annex strijkkamer. Aan de linkerzijde van de gang bevinden zich achtereenvolgens een slaapkamer van circa 15 m². Ernaast ligt een royale moderne badkamer. Deze is voorzien van een douche, saunacabine en separaat toilet.

Als u doorloopt naar het einde van de gang komt u in de grote hal die de verbinding vormt tussen het voorhuis en de oude deel. De voordeur ligt weliswaar prominent aan de Dorpsstraat, maar de entree bevindt zich in de linker zijgevel. Hier een royale ruimte met tegelvloer en toilet van waaruit u toegang hebt tot de voormalige deel en de trappartij naar de bovengelegen verdieping. Deze open ruimte is prachtig modern afgewerkt met originele stalraampjes en de oorspronkelijke houten gebinten.

De royale woonkamer met ruim 90 m² bestaat onder andere uit een aparte tv-hoek en zitgedeelte met doorkijkhaard die zowel een scheiding vormt tussen het woon- en eetgedeelte als de twee ruimtes met elkaar verbindt. De moderne keuken met ingebouwde kastenwand en keukeneiland is van alle gemakken voorzien zoals een spoelkraan en ingebouwd koffiezetapparaat. Achter de keuken liggen nog twee kleine bijkeukens die zowel vanuit de keuken als van buitenaf te bereiken zijn. De moderne glas pui aan de achterzijde van de woning zorgt voor enorm veel daglicht in de woonkamer. Openslaande deuren bieden u toegang tot het terras en achtergelegen tuin.

VERDIEPING
Vanuit de entreehal komt u via de prachtige trappartij op de ruime bovenverdieping. Deze heeft maar liefst 4 slaapkamers, één badkamer en meerdere inloopkasten. De badkamer is voorzien van een ligbad en inloopdouche. Via een trap in een van de slaapkamers komt u uit op een ruime zolderkamer. De gehele eerste verdieping is hoogwaardig afgewerkt met nieuwe dakramen en een massief houten eiken vloer. De originele houten gebinten geven het huis sfeer.

ZOLDER
Met een vlizotrap is er ook nog toegang naar een royale bergzolder. Opbergruimte in overvloed!

BIJGEBOUW
Achter het huis staat een riant bijgebouw van bijna 150 m² met twee inpandige garages en een bergingsruimte. Ideaal als atelier of als sleutelplek voor de autoverzamelaar.

TUIN
De boerderij staat op een perceel van circa 1.580 m². Aan de achterzijde ligt een gemakkelijk te onderhouden en vooral beschutte tuin met gazon. Naast het huis leidt een lange oprit met kasseien en waaltjes naar het bijgebouw.

VERKOOP
Huidige eigenaars verkopen deze boerderij met als doel om de naastgelegen woning (Dorpsstraat 64) te renoveren en uit te bouwen tot een luxewoning. De realisatie van het huis zal in 2020 en 2021 gaan plaatsvinden. De huidige oprit behoort na de verbouwing bij de Dorpsstraat 60. De Dorpsstraat 64 krijgt een eigen entree aan de linkerzijde van het huis.

NIJEVEEN
Nijeveen ligt in de gemeente Meppel en is van oorsprong een middeleeuws streekdorp en ligt in het zuidwesten van Drenthe. Nijeveen en behoort sinds de gemeentelijke herindeling eind 20e eeuw samen met de dorpen Kolderveen, Nijeveense Bovenboer en Kolderveense Bovenboer bij de gemeente Meppel. Kenmerkend voor Nijeveen is de Lintbebouwing met aan weerszijden boerderijen afgewisseld door oude eiken en weilanden. Er zijn veel voorzieningen in het dorp zoals een lagere school, een crèche, diverse sportverenigingen, een dorpshuis, een huisarts en een supermarkt. Meppel ligt op slechts 10 autominuten rijden. Hier vindt u het NS-station, een theater en middelbare scholen. Ook de aansluiting op de snelweg A32 is dichtbij op circa 2 kilometer afstand.

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).