Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Elandsstraat 38 A
Vraagprijs: 825.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1927
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Oppervlakte: 127 m²

Op een unieke locatie in de Elandsstraat, midden in de populaire Jordaan in Amsterdam, bevindt zich in een voormalig klooster deze loft achtige woning met een woonoppervlakte van maar liefst 127 m². Dit pand is gelegen in een autovrij gedeelte van de straat en is gelegen op Eigen Grond, zodat er geen sprake is van erfpachtverplichtingen. Het huis is gelegen op de eerste etage. Door de ruime opzet en de hoge plafonds geeft het geheel een ruimtelijk gevoel en heeft het een unieke lichtinval. In de woning is aanwezig een zeer royale woonkamer met een open keuken, er is een ruime slaapkamer, een werk-/slaapkamer, een open hal, waar gemakkelijk een tweede of derde slaap-/werk kamer gerealiseerd kan worden, een badkamer en een inpandige bergruimte. Vrij eenvoudig kan de indeling van het appartement gewijzigd worden met eventueel extra slaapkamers.
Het gebouw beschikt onder andere over een lift, gemeenschappelijke binnentuinen, dakterras en een gemeenschappelijke fietsenberging. Daarnaast heeft de woning ook nog een eigen berging.

Geschiedenis complex “de voorziening”:
Het gebouw werd opgericht in 1927 als moederhuis en als uitbreiding van het rooms-katholiek en sociaal-educatief kloostercomplex ‘De Voorzienigheid’. Architect Jac. Duncker was verantwoordelijk voor het sobere en eigentijdse ontwerp. Het pand heeft een grote cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde. Dit zit vooral in de hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het ontwerp. Boven de begane grond telt het gebouw twee verdiepingen en een kapverdieping tussen de getrapte zijgevels. Met name het gebied rond de ingang en de plint is voorzien van natuurstenen accenten. De oorspronkelijke gevelindeling is goed bewaard gebleven en verkeert in goede staat. Het gebouw heeft daarom een hoge gaafheidswaarde.

De VvE:
VvE De Voorzienigheid (Elandsstraat 24-40, Lauriergracht 41-45), gevestigd te Amsterdam, is opgericht bij een akte van splitsing uit 1993. Het complex bestaat uit 40 woningen en het geheel wordt beheerd door Velzel VvE diensten. Het is een prettige VvE met een hoge betrokkenheid van de leden en de professioneel beheerder zorgt dat alles goed begeleidt en georganiseerd wordt; er wordt op regelmatige basis vergaderd, er is een meer jaren onderhoudsplan opgesteld en er is een huishoudelijk reglement aanwezig dat is opgemaakt in 2009. De maandelijkse bijdrage bedraagt € 275,-. Alle relevante stukken zijn via ons kantoor op te vragen.

Omgeving:
Dit authentieke pand is gelegen in een rustige en prettige woonomgeving in een autovrij gedeelte van de Elandsstraat midden in de populaire Jordaan in het oude centrum van Amsterdam tussen de Lijnbaansgracht, Looiersgracht, Lauriergracht en (90 meter vanaf) de Prinsengracht. De omgeving van dit pand is uniek met haar ontspannen sfeer en prachtige grachten. In de directe omgeving liggen diverse gezellige winkelstraatjes, zoals de Hartenstraat en de Wolvenstraat, beter bekend als “de 9 straatjes”. Deze negen schilderachtige straatjes die de grachten met elkaar verbinden zitten vol kleine winkeltjes, lunchrooms, restaurants en galerieën die meestal uniek zijn in hun soort.
Op slechts enkele minuten lopen, bevindt zich op respectievelijk de Rozengracht, de Appeltjesmarkt en de Marnixstraat de bus- en tramhalte, met diverse lijnen (lokaal, regionaal en naar Schiphol), waardoor de bereikbaarheid uitstekend te noemen is. De diverse uitvalswegen, waaronder de (snelweg) Ring A10, worden met de auto in een mum van tijd bereikt. Met een parkeervergunning kan in het nabij gelegen Q-park de auto geparkeerd worden. Met een stukje fietsen worden diverse (grote) stadsparken bereikt, zoals het Westerpark en het Vondelpark.

Ondanks de huidige omstandigheden bent u van harte welkom voor een bezichtiging, waarbij we wel de volgende maatregelen strikt in acht nemen:
· bezichtigingen deden wij op voorhand al en nu nog steeds op afspraak en tijdstip;
· wij reserveren voor u 15 minuten per bezichtiging, dus gelieve echt op tijd te komen;
· u bent van harte welkom met maximaal 2 personen inclusief kinderen en/of aankoopmakelaar;
· als er toch nog kijkers binnen zijn, vragen wij u vriendelijk even buiten te wachten;
· wij schudden geen handen;
· wij houden minimaal 1,5 m. afstand tijdens de bezichtiging, gelieve u daar ook aan te houden voor
ieders gezondheid;
· heeft u een loopneus, hoest u of voelt u zich verkouden of koortsig? Dan verzoeken wij u in deze tijd echt thuis
te blijven.

Indeling:
Begane grond:
Centrale entree; hal; lift; trappenhuis; berging en gemeenschappelijke fietsenberging.
Eerste etage:
Overloop; entree van de woning; L-vormige hal; inpandige bergruimte met cv-opstelling en wasmachine aansluiting; zeer royale en lichte woonkamer met open keuken; slaapkamer; tussen hal; badkamer met wastafel, toilet en douche; werk/slaapkamer.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1927, renovatie in 1995
– Gemeentelijk monument
– Woonoppervlakte circa 127 m² (meetrapport aanwezig)
– Eigen grond
– Individuele berging op de begane grond
– Gemeenschappelijke fietsenstalling
– Gemeenschappelijke binnentuin
– Complex is voorzien van een lift
– Actieve vereniging van eigenaren, meer jaren onderhoudsplan aanwezig, beheer wordt
gedaan door Velzel VvE diensten
– VvE bijdrage € 275,- per maand
– Aanvaarding in overleg
– Notariskeuze aan de koper, mits in Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.