Den Haag

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Den Haag
Adres: Elandstraat 10 2513 GR DEN HAAG
Huurprijs: € 2.500
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Gelegen aan de gezellige Elandstraat, onderdeel van het Zeeheldenkwartier.
Oppervlakte: 221 m2

Haags herenhuis gebouwd in 1877 naar het type ‘Delia’, vernoemd naar de architect Johannes Jacobus Delia (1816-1819). Entree op de begane grond, twee representatieve verdiepingen en een zolderetage. Inwendig is het pand opgedeeld volgens de gangbare herenhuistypologie met een smalle verkeersbeuk en een brede vertrekkenbeuk die zich over drie etages herhaalt.

Indeling
Op de begane grond en de 1ste verdieping bevinden zich de leefruimten, op de 2de en zolder verdieping de slaapkamers.

Begane grond:
Bij binnenkomst in de royale entreehal (4,5 m²) ligt de historische gang (8 m²) met de trapopgang, twee ingebouwde kasten en een toilet. De gang eindigt in de authentieke aangebouwde keuken (11,5 m²) voorzien van moderne gemakken naast een historische ingebouwde voorraadkast. Aan de linkerzijde van de gang zijn twee sfeervolle vertrekken (respectievelijk 14 m² en 20 m²)

Eerste verdieping:
Via de ruime overloop (5,5 m²) worden de twee klassieke kamers ontsloten. De voorkamer (20 m²) bestrijkt de gehele breedte van het huis en is verbonden via en-suite kasten met de achterkamer (17 m²) met openslaande deuren naar een balkon (11 m²). Beide ruimten hebben prachtige gestucte plafonds. De gang heeft een separaat toilet (0,8 m²) en eindigt in een moderne badkamer (11 m²) voorzien van een dubbele wastafel, een ligbad en een inloopdouche.

Tweede verdieping:
Via de trap is de overloop (6 m²) de verbinding tussen drie slaapkamers, waarvan er twee grenzen aan de voorgevel (5 m² en 16 m²), een slaapkamer (16 m²) aan de achtergevel en een dakterras op het zuiden (11 m²). In de gang is er een derde separate toilet (1 m²)

Zolder:
Via de trap is de verrassende ruime zolder te bereiken met aan de voorzijde een grote ruimte onder de kap (31 m²) en aan de achterzijde de historische “meidenkamers” nu te gebruiken als wasmachine en droger opstelruimte (8 m²) en extra kamer (8 m²).

Bijzonderheden:
De ramen aan de voorgevel zijn voorzien van gelaagd glas en goede kierdichting voor betere isolatie.

Locatie:
Gelegen aan de gezellige Elandstraat, onderdeel van het Zeeheldenkwartier. Op loopafstand van winkels en restaurants. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur (vergunning) en ook het openbaar vervoer (tram 1 en meerdere buslijnen) ligt op loopafstand.

 


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).