Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Zaltbommel
Adres: Gamerschestraat 75
Vraagprijs: 395.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 129 m²

Op markante locatie, nabij alle voorzieningen staat dit charmante te renoveren stadspand, een voormalige winkel (uitstekend geschikt als atelier of praktijk) met bovenwoning. Achter het buurhuis ligt een prachtige zongerichte rozentuin die nagenoeg grenst aan het stadspark.

Gang, twee werkkamers en toegang tot de kelder onder het buurhuis op de begane grond.
Woonkamer met hoog stucplafond en schouw, eetkeuken en wc op de eerste verdieping.
Overloop; twee slaapkamers en badkamer op de tweede verdieping.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud: 552 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 129 m²
Bouwperiode: Laat 19e eeuws
Bebouwd oppervlak: 64 m², tuin 117 m2

Indeling begane grond:
Achter de voordeur is de gang die toegang geeft tot de (werk)ruimte op de begane grond en de trap naar de eerste verdieping. De werkruimte is belegd met sisal tapijt. Grote (voormalige winkel)ruiten met bovenlichten bieden rondom uitzicht op de Gamerschestraat. Een gaskachel zorgt voor de warmte. Vanuit deze kamer is een gang naar een achtergelegen kamer en de kelder. Het schuifruitje dat deze kamers met elkaar verbindt is een verwijzing naar vroegere tijden toen de begane grond van deze woning dienstdeed als winkelruimte.
De achtergelegen kamer heeft een hardstenen schouw en wordt eveneens verwarmd middels een gaskachel. Een trap leidt naar de ondergelegen kelderruimtes die doorlopen onder het buurhuis. Vanuit de kelder is de tuin toegankelijk (evenals buitenom via een poort in de prachtige, gerestaureerde stadsmuur).

Indeling eerste verdieping:
Op de eerste verdieping ligt aan de voorzijde de woonkamer. De vloer is belegd met brede houten vloerdelen en het gestukadoorde plafond is voorzien van sierlijsten en een fraai rozet. Onder de houten schouw staat een gaskachel en er is een doorkijk naar de achtergelegen eetkeuken. Ook hier liggen dezelfde brede houten vloerdelen en is er een gestukadoord plafond met sierlijsten. De eenvoudig houten keuken in hoekopstelling heeft een granito aanrechtblad, een gaskookplaat en een gasoven. Verder is op de eerste verdieping het toilet met antieke stortbak.

Indeling tweede verdieping:
De fraaie 19e eeuwse trap leidt naar de tweede verdieping. Onder de kap liggen twee slaapkamers en een badkamer. De kamers zijn eenvoudig afgewerkt en voorzien van geschilderde houten vloerdelen. Eén van de slaapkamers heeft een dakkapel, de andere een vaste kast. De badkamer is betegeld met beige tegels en voorzien van antislip. Er is een douche, wastafel en ligbad.

Bijzonderheden:
Dit karakteristieke pand ligt op loopafstand van de winkels, boetiekjes, leuke horecagelegenheden en de jachthaven en grenst nagenoeg aan het stadspark. Het pand leent zich bij uitstek om wonen- en werken te combineren. Koper dient er echter rekening mee te houden dat het wenselijk is om het pand aan te passen aan de eisen van deze tijd en een serieuze investering onoverkomelijk is.
Er zijn nog veel karakteristieke elementen bewaard gebleven, zoals de paneeldeuren, de fraaie stucplafonds en de brede houten vloerdelen. De woning is eenvoudig afgewerkt, maar voor het casco is door de huidige eigenaren altijd goed gezorgd. De woning wordt grotendeels verwarmd door jaarlijks onderhouden gaskachels. Op de tweede verdieping hangt een hoogrendement-ketel voor de verwarming van de badkamer.
De woning staat op de hoek van de Gamerschestraat en de Zandstraat en vormde tezamen met Zandstraat 2 voorheen één pand. Zandstraat 2 ziet vanaf het balkon uit op de tuin die bij de woning aan de Gamerschestraat 75 hoort. Langs de Zandstraat loopt een prachtige gerestaureerde stadsmuur. Via een getoogde poort in deze stadsmuur is toegang tot de tuin. De rozentuin is een waar paradijs. Er zijn vele weelderig groeiende rozenstuiken en smalle looppaden leiden door de groene tuin, waarin ook een vijvertje is en een Bommelse boom: een mispel.
Het betreft een ideaal pand voor diegene die op een markante locatie wonen en werken willen combineren en het niet bezwaarlijk vindt om een zonovergoten tuin te hebben die van de woning gescheiden is.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.