Steenwijk

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Steenwijk
Adres: Gasthuislaan 2 8331 MX STEENWIJK
Huurprijs: € 485
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Aan de rand van het stadscentrum en te midden van groen
Oppervlakte: 40 m2

Rams Woerthe
Kantoor houden in de Jugenstilvilla Rams Woerthe

De imposante Jugendstilvilla Rams Woerthe werd ooit gebouwd als woonhuis voor de steenrijke Jan Hendrik Tromp Meesters en deed vanaf 1918 tot 2016 dienst als gemeentehuis van de gemeente Steenwijkerland.
De oude slaapvertrekken in de villa, waar recentelijk ook burgemeester en wethouders kantoor hielden, zijn te huur als kantoorruimten met gedeelde voorzieningen.

Indeling:
Begane grond:
Entree via voormalige dienstentree bereikt u de overloop. De wanden van de overloop zijn beschilderd met gestileerde scènes van de landbouw en de graanoogst.

Eerste verdieping:
Royale overloop waaraan de diverse kantoorkamers gelegen zijn.

Kantoor 2.5, de voormalige kleine logeerkamer, is 16 m² en heeft een klein balkonnetje aan de voorzijde.

Kantoor 2.7/2.8 (40 m²) bestaat uit twee aan elkaar geschakelde kamers en is aan de parkzijde gelegen. De kamer heeft enkele vaste kasten en er is een koppeling te maken met kantoor 2.10.

Op de eerste verdieping is een gedeelde pantry en één gedeeld toilet aanwezig. Een extra toiletgroep is gesitueerd op de tweede verdieping. Op de tweede verdieping bevindt zich ook een vergaderruimte welke gebruikt kan worden door de huurders van de kantoren.

Bijzonderheden:
De villa Rams Woerthe bevat naast de kantoorruimtes ook het Museum Instituut Collectie Krop, welke een deel van de begane grond en een deel van het souterrain gebruikt voor het tonen van de werken van (beeldend) kunstenaar Hildo Krop.

Daarnaast worden de museale zalen en de hal op de begane grond door Vereniging Hendrick de Keyser geëxploiteerd voor rondleidingen en bijzondere gelegenheden (recepties, trouwerijen, zakelijke events). Als huurder van een kantoorunit kunt u deze zalen tegen gereduceerd tarief (25% korting) boeken voor uw representatieve ontvangsten.

Het pand is voorzien van een lift.

In het pand is draadloos internet aanwezig (50 mbit) en kunt u tegen meerprijs over eigen glasvezelinternet beschikken.

Locatie:
Gelegen te midden van het groen dichtbij de entree van het stadspark aan de rand van het centrum van Steenwijk. Gelegen op zeven autominuten van de A32. NS station Steenwijk is op 15 minuten lopen gelegen.
U kunt parkeren bij het openbare parkeerterrein tegenover het pand aan de Vendelweg. Er zijn geen parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar.

Oppervlakte: kantoorunits vanaf 16 m² – 43 m².
Als geheel of in delen te huur.
Huur: vanaf € 225,41 per maand / € 1.930,- per jaar (exclusief voorschot g/w/e, voorschot servicekosten en glasverzekering).
2.5 kantoor 18 m² € 2.705,00 / € 225,42
2.7/2.8 kantoor 40 m² € 5.820,00 / € 485,-
Huurprijs exclusief voorschot g/w/e, voorschot servicekosten en glasverzekering.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).