Steenwijk

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Steenwijk
Adres: Gasthuislaan 2 – unit 2.11 8331 MX STEENWIJK
Huurprijs: € 310
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 21 m2
Oppervlakte perceel: 21 m2

Kantoor houden in de Jugendstillvilla Rams Woerthe gelegen te midden van het groen! De imposante Jugendstillvilla Rams Woerthe werd ooit gebouwd als woonhuis voor de steenrijke Jan Hendrik Tromp Meesters en deed vanaf 1918 tot 2016 dienst als gemeentehuis van de gemeente Steenwijkerland. De oude slaapvertrekken in de villa, waar recentelijk ook burgemeester en wethouders kantoor hielden, zijn te huur als kantoorruimten met gedeelde voorzieningen. Ruimte 2.11 betreft de oude ‘meidenkamer’ met zicht op het landschapspark.

Indeling
Entree via voormalige dienstentree voorzien van historisch tegelwerk. Via de diensttrap bereikt u de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Kantoor 2.11 is direct bij de diensttrap gelegen en bestaat uit een kamer. Het betreft een voormalige meidenkamer. Vanuit de kamer heeft u zicht op het landschapspark Rams Woerthe dat achter de villa gelegen is. De ruimte meet ca. 21,5 m².

Via de overloop voorzien van muurschilderingen met gestileerde afbeeldingen van de graanoogst komt u bij de gedeelde pantry en één gedeeld toilet. Een extra toiletgroep is gesitueerd op de tweede verdieping. Op de tweede verdieping bevindt zich ook een vergaderruimte welke 12x kosteloos gebruikt kan worden door de huurders van de kantoren.

Bijzonderheden:
Villa Rams Woerthe bevat naast de kantoorruimtes ook Museumhuis Rams Woerthe. Daarnaast worden de museale zalen en de hal op de begane grond door Vereniging Hendrick de Keyser geëxploiteerd voor rondleidingen en bijzondere gelegenheden (recepties, trouwerijen, zakelijke events). Als huurder van een kantoorunit kunt u deze zalen tegen gereduceerd tarief (25% korting) boeken voor uw representatieve ontvangsten.

Ook het Museum Instituut Collectie Krop is gevestigd in het pand, welke een deel van de begane grond en een deel van het souterrain gebruikt voor het tonen van de werken van (beeldend) kunstenaar Hildo Krop.

Locatie:
Gelegen te midden van het groen aan de entree van het stadspark aan de rand van het centrum van Steenwijk. Gelegen op 7 autominuten van de A32. NS station Steenwijk is op 15 minuten lopen gelegen. U kunt parkeren bij het openbare parkeerterrein dat gelegen is tegenover het pand aan de Vendelweg. Er zijn geen parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.