Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Glazoenowlaan 3 3055 KD ROTTERDAM
Huurprijs: € 2.150
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Woonwijk
Oppervlakte: 176 m2
Oppervlakte perceel: 901 m2

Een buitenkans!  Tijdelijk te huur voor de periode van 1 jaar, deze vrijstaande bungalow (5 kamers) in vroege jaren zestig stijl met ruime tuin in Hillegersberg.

Indeling

De villa is 10 meter breed en 20 meter diep, en bestaat uit 2 bouwlagen en 5 kamers. Het huis is grotendeels gelijkvloers met een lagergelegen zithoek, de zitkuil. Onder de hele woning zit een kelderverdieping met een extra slaapkamer met badkamer. Het huis werd ontworpen door architect Van Tijen voor de familie Van Raalte, de enige bewoners tot nu toe. De toepassing van veel (dubbel) glas, staal, en natuursteen maken het een licht en origineel woonhuis.

Begane grond:

Via een ruime leistenen trap aan de voorgevel wordt de entree hal ( 4 m2) bereikt. Links is de toegang tot een kleine slaapkamer (15 m2). Vanuit de centrale hal (13 m2)  worden de overige ruimtes bereikt. Links een toiletruimte (1,2 m2) en de originele keuken met bijkeuken (11,5 m2). De keuken heeft veel vaste kasten met doorkijk naar de eetkamer. Rechtdoor bevindt zich de woon/eetkamer (45 m2) met rondom uitzicht op de heerlijke tuin (725 m2) inclusief een overdekt terras (14,5 m2) . Aan de rechterzijde van de centrale hal bevinden zich de hoofdslaapkamer (21 m2);  de originele badkamer met 2e toilet, dubbele wastafel en ligbad (6,6 m2) en de derde slaapkamer (18 m2).

Kelderverdieping:

Via de trap in de centrale hal wordt de kelderverdieping bereikt. Hier zijn naast de cv ruimte (6 m2) een bergruimte (12 m2) en een logeer/werkruimte (15 m2) met een ingebouwde vaste kast en een tweede badkamer (met douche en wastafel) bereikbaar. De bergruimte zit niet bij het huuraanbod.

Bijzonderheden:

Dit pand wordt in 2024 gerestaureerd en is gedurende1 jaar tijdelijk verhuurbaar (geen mogelijkheid tot verlenging). We verhuren deze woning niet aan studenten of woningdelers.

Locatie:

De wijk Hillegersberg is een groene oase in Rotterdam en per auto goed bereikbaar. Parkeren kan op eigen terrein. Er kan ook op straat vergunningsvrij worden geparkeerd.

Het pand is via de stations Centraal en Noord en tram 4 uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.