Veen

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Veen
Adres: Grotestraat 16 – 18
Vraagprijs: 1.500.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1870
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 625 m²

Riante woonboerderij met twee grote bijgebouwen, een grote tuin en met ontzettend veel mogelijkheden!

De Grotestraat is een voorname straat midden in het landelijke dorp Veen. Op een steenworp van de Maas en tegelijk dicht bij de Brabantse steden zoals Den Bosch en Breda en een goede verbindingen naar de Randstad. In de straat waarin herenboerderijen doen herinneren aan een rijk verleden is deze woonboerderij uit 1870 is een opvallende verschijning dankzij de karakteristieke klokgevel. Gelegen in het dorp en door de grote tuin en de diverse bijgebouwen een oase van rust en privacy.

De oorspronkelijke functie als vlasboerderij is allang voorbij. Maar dankzij een zorgvuldige renovatie met een hoog afwerkingsniveau is de sfeer van vroeger nog altijd volop in beeld. Met respect voor het oude zijn de stijlkamers uit de bouwtijd omgevormd tot comfortabele woon- en werkvertrekken. In de voormalige deel is onder architectuur een ruim opgezet woongedeelte gecreëerd en zo volledig bij het woonhuis betrokken. Dat levert enorm veel woon- en leefruimte. Bovendien zijn in 1989 twee grote bijgebouwen toegevoegd. Daarom is deze boerderij ook zeer geschikt als meergeneratiewoning, bewoning door meerdere gezinnen en kantoor of praktijk aan huis. Ook de zeer ruime tuin biedt veel mogelijkheden en met de achtergelegen weide van 1.500 m2 voldoende ruimte voor het houden van hobbydieren.

Comfort, luxe en heel veel woonruimte
Centraal in de klokgevel ziet u de karakteristieke entree met antieke hardstenen stoeppalen verbonden met kettingen. Links en recht van de entree de ramen van de twee voorkamers. De kenmerkende indeling van het voorhuis met de lange gang in het midden leent zich uitermate goed om wonen en werken te combineren. De gang geeft toegang tot maar liefst vijf kamers waaronder twee voorkamers waarvan er een dienst doet als werkkamer. Daarachter een voorname zitkamer, een nostalgische eetkamer en tot slot de kamer met een bedstede, een badkamer en een opkamer met veel kastruimte. Deze kamers hebben deels nog de prachtige originele houten paneelwanden.

Komt u rechts vanaf het erf binnen, dan is de entree zeker zo indrukwekkend. Via de vestibule komt u in de centrale hal waar u kennismaakt met het imposante trappenhuis. In het achterste deel is ook de ruime woonkeuken en last but not least de riante living met serre en staldeuren. Echt een prachtige ruimte die in verbinding staat met de tuin door openslaande deuren naar het terras van authentieke waaltjes.

Zeker ook kenmerkend zijn de twee verdiepingen met meerdere vides, prachtige doorgangen, vier slaapkamers, een tweede badkamer en twee zolders. Drie slaapkamer zijn voorzien van een wastafel. De grote slaapkamer heeft openslaande deuren naar het balkon dat uitkijkt op de tuin. De voormalige graanzolder boven het voorhuis vormt door zijn afzonderlijk ruime afmetingen (130 m2) een verrassende ‘witte plek’ op de plattegrond en biedt nog volop ruimte tot een nadere invulling. Deze is nu ingericht als hobbyruimte, maar er zouden ook meerdere slaapvertrekken of kantoorruimte gecreëerd kunnen worden.

En natuurlijk ontbreekt in een boerderij als deze een souterrain met kelders niet. Een proviandkelder en een wijnkelder beiden met estriken en een balkenplafond en een installatieruimte met de CV-ketel, groepenkasten elektra en een centraal stofzuigersysteem. Het alarmsysteem is in 2021 geheel aangepast aan de nieuwste eisen en de sloten hebben een certificaatsleutel. De glazen puien aan de achterzijde van het huis (tuinkamer en grote slaapkamer) zijn voorzien van rolluiken.

Twee garages, riante tuin en weide
Symmetrisch, links en rechts van de boerderij zijn de opritten. Beiden met smeedijzeren toegangspoort en hekwerk en grind met looppaden van authentieke waaltjes. In de gehele tuin zijn op diverse plaatsen stroom- en wateraansluitingen en rond het gehele huis, bij de poort van de oprit en bij de garages is buitenverlichting in de stijl van het huis aangebracht. Het riool gelegen buiten het huis is in 2016 geheel vervangen.

Links en rechts naast de woning zijn in 1989 twee volwaardige garages gebouwd welke ruimte kunnen bieden voor vier auto’s. De garages zijn in spouw gebouwd, hebben isolerende beglazing en de grootste garage heeft een vaste trap naar de verdieping. Beide garages hebben elektrische overheaddeuren en de grote garage heeft krachtstroom en een aangebouwde kas. De andere garage heeft aan de achterzijde een grote veranda met uitzicht over de tuin. Door de solide bouw van de garages en de voorzieningen hierin zijn er veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld kantoor of praktijk aan huis, bed and breakfast of mantelzorgbewoning.

De volwassen tuin strekt zich uit naar achter met vaste planten, gazon en een vijver met zonnedek. Een heerlijke plek met vrij uitzicht en veel privacy. Het achter de tuin gelegen stuk weidegrond met dierverblijf geeft extra mogelijkheden en zorgt voor weids uitzicht van 140 m vanaf het huis!

Een zeer representatief object van klassieke allure in interieur, exterieur en afwerkingsniveau, riant gesitueerd op een perceel eigen grond van ruim 6100 m2 en met twee grote bijgebouwen. Dit geheel biedt ontzettend veel mogelijkheden voor wonen en werken.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.