Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Groningen
Adres: Hardewikerstraat 41
Vraagprijs: 495.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 120 m²

Statig en charmant monumentaal herenhuis in de binnenstad van Groningen gelegen in een rustige zijstraat van de Oude Boteringestraat. Het huis beschikt over circa 162 m² functionele ruimte verdeeld over een sfeervol souterrain en drie woonlagen daarboven. Het huis is in 2011 en 2014 fasegewijs gerenoveerd en gemoderniseerd waardoor u het ‘instap-klaar’ aantreft! Van buiten markant en karaktervol, van binnen modern en strak afgewerkt.

Indeling:
Hardstenen trap met klein bordes aan de voordeur, entree, compacte hal. Links de deur naar de woonkamer, rechts de meterkast, rechtdoor de trap naar boven. De woonkamer is voorzien van een ‘warme’ parketvloer, hoge raampartijen en hoog plafond (bijna 3m). Aan de rechterzijde van de entree de half open moderne keuken (2014) met diverse inbouwapparatuur – vaatwasser, koelkast, hete lucht pyrolyse oven en magnetron-. Toilet met wastafeltje en trap naar het souterrain.

Het souterrain bestaat uit een grote multifunctionele ruimte van circa 30 m², nu in gebruik als werkkamer (verwarmd en voorzien van elektra en water+ afvoer) met openslaande deuren naar de voorzijde van het huis. Het karaktervolle balkenplafond biedt een sta-hoogte tussen de balken van 1.98m. Naast deze werkruimte een berging van circa 12 m² (geschikt voor fietsen en opslag).

Trap naar de eerste verdieping: overloop, ingebouwde kast met wasmachine en droger aansluiting. Drie slaapkamers, resp. circa 15, 14 en 10 m² (de kleinste kamer is ooit een badkamer geweest, dus kan hier weer -indien gewenst- gerealiseerd worden)

Tweede verdieping: grote vierde slaapkamer onder de schuine kap met moderne badkamer ‘en suite’. De luxe badkamer is voorzien van een inloopdouche, tweede toilet en wastafel. Op deze verdieping daarnaast nog bergruimte achter de knieschotten en een bergruimte met de cv-ketel.

Bijzonderheden:
– bouwjaar circa 1850;
– perceel 60 m²;
– woonoppervlak 120 m² + 30 m² werkkamer in het souterrain + 12 m² berging in het souterrain;
– bijzondere en functionele woonplattegrond verdeeld over vier woonlagen met veel ruimte en mogelijkheid voor werken aan huis;
– buurtparkeergarage Ebbingepoort vlakbij gelegen, bestemd alleen voor bewoners uit de buurt (circa € 70,- p/m).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).