Eersel

TYPE

Monument

KAMERS

14

LOCATIE

Eersel
Adres: Hees 12 + 12A
Vraagprijs: 815.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1919
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 267 m²

Met genoegen presenteren wij u landhuis De Hoge Hees in het Noord-Brabantse Eersel. Het landhuis is gelegen in een bijzondere landgoedomgeving waar u eindeloos kunt genieten van een onbelemmerd groen uitzicht.

Wanneer u over het laantje door het bos bent komen aanrijden en dit huis binnenstapt doet het u denken aan vervlogen tijden. De aanwezige, authentieke, cultuurhistorische elementen stralen een sfeervol en warm karakter uit en maken deze plek echt bijzonder. Daarnaast biedt het landhuis met de voormalige kunstzaal veel natuurlijke lichtinval en openheid, het biedt een extra ruimte die nog multifunctioneel inzetbaar is. Sfeervol en riant wonen in de natuur en genieten van het buitenleven is hier pas echt van toepassing.

Landhuis De Hoge Hees werd gebouwd in 1919, naar ontwerp van kunstenaar en architect Nicolaas Eekman. Het is uitgevoerd in Gooise landhuisstijl en is naar verluidt het enige bouwkundige ontwerp van de kunstenaar wat het uniek maakt. Het object werd in 2002 aangewezen als gemeentelijk monument.

Deze plek is elk jaargetij een bijzondere beleving. Het is dan ook een waar voorrecht om op deze unieke locatie te mogen wonen, werken of recreëren. Een dagelijkse beleving van natuur en tegelijkertijd een strategische uitvalsbasis voor omliggende voorzieningen. Ervaar het zelf en ontdek wat De Hoge Hees te bieden heeft.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).