Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

2

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Herengracht 102 G
Vraagprijs: 480.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1620
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 73 m²

WEGENS GROTE BELANGSTELLING WORDEN ER OP DIT MOMENT GEEN BEZICHTIGINGEN MEER INGEPLAND.

*See English translation below*

Een rustig en licht appartement met royale plafondhoogte en mooi uitzicht over de binnentuinen. De woning is gelegen in een voornaam rijksmonument en heeft een gebruiksoppervlakte van ca. 73m². Het complex is voorzien van een monumentale entree, lift, is gelegen op eigen grond en er is een aparte berging in het souterrain.

Indeling:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis of via de lift is de tweede verdieping bereikbaar alwaar de voordeur van het appartement. Entree, gang, gasten toilet en riante woonkamer met twee keer openslaande deuren naar een Frans balkon op het westen. Er is een openkeuken en een mogelijkheid tot een tweede slaapkamer. De huidige slaapkamer is gelegen aan het binnenhof. De badkamer is voorzien van wastafel, douche en toilet. De CV ketel wordt gehuurd voor € 23,56 per maand. Verkoper heeft de voorkeur dat het contract wordt overgenomen.

Ligging:
Gelegen in stadsdeel Centrum in een door de UNESCO aangewezen gebied en aan een van de hoofdgrachten op uitstekkende locatie nabij de Brouwersgracht, Leliegracht en op loopafstand van het Centraal Station. De gezellige Jordaan met leuke restaurants en café’s, de vele boetiekwinkels en dag-markten zijn om de hoek. Voor het openbaar vervoer is het Centraal station op loopafstand, maar ook de Nieuwezijds Voorburgwal en Westermarkt zijn goede opstap plaatsen.

Bijzonderheden:
– Gelegen in Rijksmonument met prachtige statige entree
– Complex met lift, gelegen op eigen grond
– Royale plafond hoogte
– Mogelijkheid tot tweede slaapkamer
– Vrij uitzicht over de keurtuinen
– Georiënteerd op het westen, goede middag en avond zon
– Aparte berging in het souterrain
– Achterzijde geschilderd 2021
– Goed functionerende en financieel gezonde VvE
– Servicekosten € 208,- per maand inclusief € 18,- voorschot stookkosten

————————————————————————————————————————-

A quiet and bright apartment with soaring ceiling heights and a beautiful view of courtyard gardens. The property is in an eminent listed national heritage building (Rijksmonument) and spans a total of ca. 73 sqm. The complex features a monumental entrance and elevator. This apartment (freehold property) includes a separate storage unit in the basement.

Layout:
The communal stairwell or elevator leads to the second floor of the building and the apartment’s front door. Entrance, hall, guest restroom and an expansive living room with a double set of French doors to the west-facing Juliette balcony. The apartment has an open-plan kitchen and there is the option to create a second bedroom. The current bedroom is off the atrium. The bathroom is equipped with a sink, shower and toilet. The lease for the central heating unit is leased amounts to € 23.56 per month. The seller would prefer to transfer this lease contract to the new owner.

Location:
Situated in Centrum borough in a UNESCO world heritage area on one of the city’s main historic canals, in a prime location nearby Brouwersgracht, Leliegracht and within walking distance of Central Station. Around the corner from bustling Jordaan Quarter, with countless lovely restaurants and cafés, boutiques and markets. Excellent connectivity by public transportation; within walking distance of Central Station and stops on Nieuwezijds Voorburgwal and Westermarkt.

Specifications:
– Situated in a listed national heritage building (Rijksmonument) with a stunning, stately entrance
– Complex with an elevator, freehold property
– Tall ceilings
– Optional second bedroom
– Unobstructed view of the monumental gardens
– West-facing, excellent afternoon and evening sun exposure
– Separate storage unit in the basement
– Rear facade painted in 2021
– Well-managed and financially sound HOA
– Service charges of € 208 per month including an € 18 advance for heating charges


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).