Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Herengracht 570 A
Vraagprijs: 4.250.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1700
Ligging:
Oppervlakte: 288 m²

*English text below*

Herengracht 570A

Aan de prachtige Herengracht, op de gewilde locatie, tussen de Utrechtsestraat en de Amstel ligt dit mooie monumentale grachtenpand uit 1670 . Het koopmanshuis van ruim 7 meter breed is omstreeks 1670 opgericht en beschikt over een halsgevel met dierfiguren (draken en beren) als vleugelstukken (XVIIIa). In de top prijkt een wapenschild met hijsbalk afgedekt met een houten bekroning. Boven de deur is een fraai snijraam (een versiering in het bovenlicht van de toegangsdeur) uit ca 1800 en de kozijnen aan de grachtzijde hebben een roedeverdeling volgens de Franse neoclassicistische empirestijl

Op de bel etage en het souterrain van dit grachtenpand ligt dit unieke appartement van maar liefst 289 m² met een prachtige, diepe tuin op het zuiden en nieuw gebouwd tuinhuis.

Het appartement is in 2016 volledig gerenoveerd waarbij authentieke elementen zijn gerestaureerd en gecombineerd met moderne materialen. Bijzonder aan dit zeer lichte appartement is, naast de diepe tuin, het grote terras aan de woonverdieping, waar in alle privacy van de zon kan worden genoten.

Entree
De riante brede entreedeur met daarboven een mooi snijraam is te bereiken via de originele stenen stoep met tien vluchten en biedt toegang tot de gemeenschappelijke hal.

Bij het betreden van dit appartement op de bel etage vallen meteen de fraaie, hoge achttiende eeuwse plafonds op evenals het zonlicht dat royaal door de grote glazen achterpui in de ruimte stroomt. Deze voormalige zaal is een adembenemende ruimte, waar de handgemaakte open keuken naadloos overgaat in een royaal eet- en woongedeelte. De openslaande deuren naar het terras, op het zuiden, maken van het wonen in dit appartement een beleving. Liefst 32 m² groot heeft dit terras een heerlijk uitzicht op de eigen tuin. De stilte in de tuin en op dit terras is indrukwekkend

De stijlvolle moderne keuken ( handgemaakt in 2016) beschikt over een monumentale schouw met een gasfornuis met dubbele oven (Viking), een magnetron en koelkast en een keukeneiland met dubbele spoelbak, vaatwasser en veel opbergruimte. De decoratieve open vitrine vanaf de bovenkant van de keuken tot het plafond geeft veel sfeer en versterkt het gevoel van hoogte.
Het eetgedeelte met de Empire schouw loopt via een klein hoogteverschil over in het woongedeelte met plafondhoge glazen puien waardoor er uitzonderlijk veel licht de ruimte binnentreedt en er een prachtig zicht is op de diepe tuin en het tuinhuis.
Aan de voorzijde van de bel etage ligt de ruime werkkamer. De plafond hoge ramen bieden een prachtig uitzicht op de grachten. Hier wordt werken een plezier.

De vloer op de beletage is voorzien van een licht eiken visgraat parket met vloerverwarming.

Souterrain
De moderne trap leidt vanuit het midden van de woonruimte naar het souterrain. De deels in zicht gehouden originele houten balken en de open, moderne trap met glazen balustrade, geven een zeer ruimtelijk gevoel. In het midden van het souterrain ligt een grote multifunctionele ruimte, momenteel in gebruik als lounge en bioscoopruimte.

De twee slaapkamers aan de tuinzijde zijn voorzien van ingebouwde kasten en hebben vrij zicht op de stille tuin. Openslaande deuren bieden toegang tot een tweede, ruime terras dat aansluit op de weelderige tuin.
De badkamer is gerealiseerd in de voormalige brand- en bomvrije kluis uit 1927 en is toegankelijk via de originele kluisdeuren vanuit de lounge en vanuit de twee slaapkamers. De ruimte wordt verwarmd met vloerverwarming en een designradiator en is voorzien van een jacuzzi, een wastafelmeubel met dubbele wastafels , een inloopdouche, urinoir en toilet. De wanden zijn afgewerkt met een marmeren tegel en de vloer met een grote betonlook vloertegel. De spiegels aan weerszijde van de ruimte, de heldere verlichting en de nissen in de wanden zorgen voor een extra ruimtelijk effect.

Aan de voorzijde van het souterrain ligt de 3e slaapkamer, aan de grachtzijde en een tweede badkamer die is voorzien van een toilet, een ligbad, een inloopdouche en een wastafelmeubel.

Over de gehele souterrainverdieping ligt een lichte brede eiken plankenvloer en op de twee slaapkamers aan de tuinzijde na, zijn de originele houten balken in het zicht gehouden.

Het souterrain is tevens bereikbaar vanuit een separate entree aan de gracht.

Tuin
De symmetrisch aangelegde tuin is ruim 22 meter diep over de volle breedte van de woning en is gelegen op het zuiden. Zowel bij de achtergevel als aan het tuinhuis is een riant terras aangelegd waar fijn genoten kan worden van de mooi aangelegde tuin. De as in het midden, wordt even onderbroken door een klassieke bloemrijke sierpot en aan weerszijde van de as zijn diverse winterharde en bloeiende planten en struiken te vinden alsmede een paar volwassen bomen.

Tuinhuis
Het klassiek symmetrisch opgebouwde tuinhuis, gebouwd in 2017, beschikt over een pantry, veel kastruimte (inclusief een groot opklapbed), een inloopdouche en een toilet. De ruimte is fantastisch licht door de hoge tuindeuren en het daklicht allen voorzien van dubbele beglazing. De spiegel boven de kastenwand draagt bij aan een extra licht en ruimtelijk effect. De dubbele tuindeuren kunnen, als een harmonica, geheel worden geopend.

Buurt
Het appartement is gelegen in de prachtige grachtengordel met op loopafstand tal van voorzieningen. Winkelen is mogelijk om de hoek in de Utrechtsestraat met veel fijne winkels, restaurants, traiteurs en café’s. Culturele voorzieningen zoals de Stopera voor ballet en opera en het Koninklijk Theater Carré met diverse voorstellingen. Het Waterlooplein en het Amstelveld met zijn gezellige bloemen- en plantenmarkt op maandag zorgen voor een echt stadsgevoel. Horeca is binnen bereik op bijvoorbeeld het Rembrandtplein en een grote AH aan de overzijde van de gracht zou kunnen voorzien in de dagelijkse benodigdheden.
Vanaf de verhoogde stoep is de Amstel zichtbaar met de beeldbepalende witte ophaalbrug (de Walter Süskindbrug). Met een boot voor de deur (vaarvignet noodzakelijk) is het gehele centrum goed te bevaren.
Met de auto is de Ring A10 in 10 minuten te bereiken en de trams 4 en 14 bevinden zich op loopafstand, evenals de Metro (bij het Waterlooplein).

Bijzonderheden
– Gelegen op eigen grond
– Rijksmonument
– Funderingsherstel heeft plaatsgevonden in 1985
– Volledig gerenoveerd en verbouwd in 2016
– Nieuw tuinhuis 2017
– Tuin zuid georiënteerd opp. 137m²
– Gezonde, actieve VvE met drie leden, servicekosten € 408,60 per maand
– parkeren met vergunning of op steenworp afstand in de parkeergarage van het stadhuis/Stopera

* English text*
Herengracht 570 A

This beautiful monumental canal house from 1670 is located on the Herengracht, in a popular location, between the Utrechtsestraat and the Amstel. The merchant’s house, more than 7 meters wide, was founded around 1670 and has a neck gable with animal figures (dragons and bears) as wing pieces (XVIIIa). In the top is a coat of arms with a lifting beam covered with a wooden crown. Above the door is a beautiful carved window (a decoration in the fanlight of the entrance door) from ca 1800 and the window frames on the canal side have a rod division according to the French neoclassical Empire style.

This unique apartment of no less than 289 m² with a beautiful, deep south-facing garden and a newly built garden house is located on the first floor and the basement of this canal house.

The apartment was completely renovated in 2016, where authentic elements have been restored and combined with modern materials. A special feature of this very bright apartment, in addition to the deep garden, is the large terrace on the living floor, where you can enjoy the sun in complete privacy.

Entrance
The spacious wide entrance door, with a beautiful cut window, can be reached via the original stone stairs, with ten steps, and provides access to the communal hall.

When entering this apartment on the first floor, the beautiful, high, eighteenth century, ceilings immediately catch the eye, as well as the sunlight that flows generously through the large glass doors into the room. This former hall is a breathtaking space, where the handmade open kitchen seamlessly transitions into a spacious dining and living area. The patio doors to the south-facing terrace make living in this apartment an experience. No less than 32 m² in size, this terrace has a wonderful view of the private garden. The silence in the garden and on this terrace is impressive

The stylish modern kitchen (handmade in 2016) has a monumental chimney with a gas stove with double oven (Viking), a microwave and refrigerator and a kitchen island with double sink, dishwasher and plenty of storage space. The decorative open display case build from the top of the kitchen to the ceiling, gives a lot of atmosphere and enhances the feeling of height.
The dining area with the Empire fireplace runs via a small difference in height into the living area with ceiling-high glass windows and doors, through which an exceptional amount of light enters this living space. The large windows and doors at the rear of this floor, give the inhabitants of this apartment a beautiful view of the deep garden and the garden house.
At the front of the first floor is the spacious office. The ceiling-high windows offer a beautiful view on the canals. Working here becomes a pleasure.

The floor on the first floor is a light oak herringbone parquet with underfloor heating.

Basement
The modern staircase leads from the center of the living area to the basement. The original wooden beams, partly kept in view, and the open, modern staircase with glass balustrade, give a very spacious feeling. In the middle of the basement is a large multifunctional space, currently used as a lounge and cinema room.

The two bedrooms at the garden side of the apartment have built-in wardrobes and an unobstructed view on the quiet garden. Patio doors provide access to a second, spacious terrace that connects to the lush garden.
The bathroom has been realized in the former fire and bombproof safe, from 1927, and is accessible through the original safe doors from the lounge and from the two bedrooms. The space is heated with underfloor heating and a design radiator and is equipped with a jacuzzi, double washbasins, a walk-in shower, urinal and toilet. The walls are finished with a marble tile and the floor with a large concrete-look floor tile. The mirrors on either side of the room, the bright lighting and the niches in the walls provide an extra spatial effect.

At the front of the basement is the 3rd bedroom, on the canal side and a second bathroom with a toilet, a bath, a walk-in shower and a washbasin.

The entire basement floor is a light, wide oak plank floor and, except for the two bedrooms on the garden side, the original wooden beams have been kept in view.

The basement is also accessible from a separate entrance on the canal.

Garden
The symmetrically landscaped garden is more than 22 meters deep over the full width of the house and is facing the south. side. Both the rear facade and the garden house have a spacious terrace where you can enjoy the beautifully landscaped garden. The axis in the middle is briefly interrupted by a classic flowery ornamental pot and on either side of the axis you can find various hardy and flowering plants and shrubs as well as a few mature trees.

Garden house
The classically symmetrical garden house, built in 2017, has a pantry, plenty of cupboard space (including a large folding bed), a walk-in shower and a toilet. The space is very light through the high French doors and the skylight, all with double glazing. The mirror above the cupboard wall contributes to an extra light and spacious effect. The double garden doors can be opened completely, like a harmonica.

Neighbourhood
The apartment is located in the beautiful canal belt with many amenities within walking distance. Shopping is possible around the corner in the Utrechtsestraat with many fine shops, restaurants, caterers and cafes. Cultural facilities such as the Stopera for ballet and opera and the Royal Theater Carré with various performances. The Waterlooplein and the Amstelveld with its lively flower and plant market on Mondays provide a real city feeling. Restaurants and cafe’s are within reach on, for example, the Rembrandtplein and a large AH ??on the other side of the canal could provide for the daily necessities.
The Amstel is visible from the raised sidewalk with the iconic white drawbridge (the Walter Süskindbrug). With a boat in front of the door (navigation vignette necessary) the entire center is easy to navigate.
The Ring A10 can be reached in 10 minutes by car and trams 4 and 14 are within walking distance, as is the Metro (at Waterlooplein).

Particularities
– Located on private land
– National monument
– Foundation repair took place in 1985
– Completely renovated and rebuilt in 2016
– New garden house 2017
– Garden south oriented, surface 137m²
– Healthy, active VvE with three members, service costs € 408.60 per month
– parking with permission or close by in the parking garage of the town hall/Stopera


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.