Heukestraat 16 - Zutphen

Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Zutphen
Adres: Heukestraat 16
Vraagprijs: 275.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1614
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 67 m²

In één van de leukste en gezelligste straatjes in hartje centrum gelegen charmante en goed onderhouden stadswoning. Het pand is in 2008 zorgvuldig en met liefde gerenoveerd en is een gemeentelijk monument.

Indeling: entree, hal, toilet, ruime kast voor berging, wasmachine en droger. Via een schuifwand met matglas komt u in de gezellige woonkeuken/woonkamer. De originele vakwerkmuren, het hoge plafond en de originele gebinten vallen meteen op. Via de lichtstraat aan de achterzijde is er prachtig lichtinval in deze gezellige ruimte. Hier bevindt zich de keuken met inbouwapparatuur (4 pits inductie kookplaat, afzuigkap, oven, koelkast, diepvries en afwasmachine). Een massief houten vloer en de houtkachel maken het verhaal compleet.
Via de trap ga je naar de tussenverdieping, hier is een gezellig en knus hoekje om je terug te trekken. Pas wel op, het plafond is laag.

1e Verdieping: overloop, 2 slaapkamers, toilet en een badkamer met douche en wastafelmeubel. Ook op deze verdieping vele authentieke details, zoals de balken met pen en gat verbinding en de gemetselde authentieke muren.

2e Verdieping: middels een trap in de grootste slaapkamer is de zolderkamer te bereiken, een gezellige kamer met plafond tot in de nok.
De 1e en 2e verdieping zijn beide voorzien van een eiken vloer.

Het huis is gasloos en wordt elektrisch verwarmd en met de houtkachel op de begane grond. Uiteraard is het goed geïsoleerd doordat er dak- en vloerisolatie is aangebracht. Waar mogelijk zijn de muren geïsoleerd. Er is dubbel glas aangebracht en voor de monumentale kozijnen is Ruysdaelglas gebruikt.
Na renovatie is het pand genomineerd geweest voor de Paltsprijs voor gerestaureerde monumenten in de gemeente Zutphen. Heukestraat 16 is 2e geworden!

Woonoppervlak: 70 m²
Inhoud: 273 m³
Kaveloppervlak: 33 m²

Geweldig wonen aan een rustig straatje in het bruisende centrum van Zutphen.

Heukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - ZutphenHeukestraat 16 - Zutphen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.