Tegelen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Tegelen
Adres: Hoekstraat 2 5931 GJ TEGELEN
Huurprijs: € 1000
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: historische hart van Tegelen
Oppervlakte: 95 m2

Deze parterrewoning is in 2018 gecreëerd op de begane grond van het winkel-/woonhuis behorende bij voormalige Smederij Giesen. Het gebouw dateert uit 1933-1934 en omvatte van oorsprong een woonhuis, winkel en smederijwerkplaats. Het gebouw, ontworpen door de Tegelse architect Lambert Noten, is een opvallende verschijning in de dorpskern, een Limburgs monument dat lonkt naar de art deco-stijl.

Indeling
Het oorspronkelijke woon-/winkelgedeelte is na een grondige verbouwing opgedeeld in een parterrewoning en een bovenwoning. De parterre-woning wordt nu te huur aangeboden.

Begane grond:
Eigen entree bereikbaar via het achtergelegen binnenterrein. Robuuste hal (circa 5,5 m²) met toegang tot de toiletruimte en de moderne badkamer (9 m²) met douche, dubbele wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Sfeervolle woonkeuken (13,5 m²) met moderne keukenopstelling, een afzuigkap en opstelplaats voor een elektrisch fornuis. Aangrenzend aan de woonkeuken bevindt zich de tussenkamer (18,5 m²) die toegang geeft tot de slaapkamer (13,5 m²).
Portaal met toegang tot de kelder (33 m²) en de heerlijke woonkamer (36 m²). Dit was vroeger de winkelruimte en heeft door de hoekligging en de grote raampartijen veel lichtinval.

De (fietsen)berging, parkeerplaats en tuin bevinden zich op het achtergelegen binnenterrein.

Bijzonderheden:
Het gebouw is voorzien van diverse fraaie glas-in-lood ramen, paneeldeuren en origineel tegelwerk. Aan de achterzijde bevindt zich een binnenterrein met een eigen (fietsen)berging, één parkeerplaats en een eigen tuin (circa 80 m²).

Locatie:
Gelegen in het historisch hart van Tegelen. In een gebiedje van nauwelijks één hectare is het oude stratenpatroon met zijn verrassende bochtige opzet gaaf behouden gebleven. Winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Het NS station van Tegelen ligt op 800 meter afstand. Parkeren op eigen terrein.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).