Tegelen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Tegelen
Adres: Hoekstraat 2 5931 GJ TEGELEN
Huurprijs: € 1.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 95 m2
Oppervlakte perceel: 95 m2

Bijzondere en speelse driekamer parterrewoning met ruime kelder, (fietsen)berging, parkeerplaats en tuin. Het gebouw dateert uit 1933-1934 en omvatte van oorsprong een woonhuis, winkel en smederijwerkplaats. Het gebouw is ontworpen door de Tegelse architect Lambert Noten.

Indeling
Het oorspronkelijke woon-/winkelgedeelte is na een grondige verbouwing in 2018 opgedeeld in een parterrewoning en een bovenwoning. De parterrewoning wordt thans te huur aangeboden. De (fietsen)berging, parkeerplaats en tuin bevinden zich op het achtergelegen binnenterrein.

Begane grond:
Eigen entree bereikbaar via het achtergelegen binnenterrein. Robuuste hal (ca. 5,5 m2) met toegang tot de toiletruimte en de moderne badkamer (9 m²) met douche, dubbele wastafel en aansluiting wasmachine. Sfeervolle woonkeuken (13,5 m²) met moderne keukenopstelling. Aangrenzend aan de woonkeuken bevindt zich de tussenkamer (18,5 m²) welke toegang biedt tot de slaapkamer (13,5 m²). Portaal met toegang tot de kelder (33 m²) en toegang tot de lichte woonkamer (36 m²), vroeger de winkelruimte, hoekligging met veel lichtinval door de grote raampartijen.    

Bijzonderheden:
Het gebouw is voorzien van diverse fraaie glas-in-lood ramen, paneeldeuren en origineel tegelwerk.

Locatie:
Gelegen in het historisch hart van Tegelen. In een gebiedje van nauwelijks één hectare is het oude stratenpatroon met zijn verrassende bochtige opzet gaaf behouden gebleven. Winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Het NS station van Tegelen ligt op 800 meter afstand. Parkeren op eigen terrein.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.