Tegelen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Tegelen
Adres: Hoekstraat 8 bg 5931 GJ TEGELEN
Huurprijs: € € 820
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Gelegen in rustige woonomgeving nabij het centrum
Oppervlakte: 114 m2
Oppervlakte perceel: 120 m2

Sfeervol driekamer begane grond appartement in het fraai gerestaureerde Kranenbreukershuis.

Sfeervol driekamer begane grond appartement in het fraai gerestaureerde Kranenbreukershuis. Het Kranenbreukershuis is de oudst bewaard gebleven ambachtelijke werkplaats van Tegelen. Het dorp Tegelen aan de Maas heeft een zeer lange traditie van het bakken van kleiwaren.  Het gebouw stamt uit 1767 en werd achtereenvolgens gebruikt als brouwerij, pottenbakkerij en tabaksfabriek.

 

Indeling
In het Kranenbreukershuis zijn in totaal 4 verhuureenheden gelegen. Hoekstraat 8 bg is gelegen op de begane grond.

Begane grond:

Entree, ruime woonkamer met open keuken voorzien van een roodbruine tegelvloer met vloerverwarming en openslaande deuren naar het terras en (deels gemeenschappelijke) tuin. In de tuin is een houten berging aanwezig. Aan de straatzijde is een parkeerplaats beschikbaar, behorend bij deze woning. De woonkamer kenmerkt zich door de hoogte van ca. 3.30 m met stoer houten balkenplafond, de bakstenen inbouw van de oude kelder met opkamer en de overige wit gestukadoorde wanden.
Slaapkamer van 14 m² voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. Een slaapkamer van ca. 13 m² in de oude opkamer, voorzien van houten vloerdelen en beperkte stahoogte tot 2 meter.
Badkamer met tegelvloer van ca. 8,5 m², voorzien van ligbad, inloopdouche met thermostaatkraan en wastafel. In de badkamer is een aansluiting voor wasmachine en -droger. Separaat toilet aanwezig met fontein.
Er is een kelder met beperkte stahoogte tot 1,80 m. Hierin is de HR combi-cv ketel geplaatst.

Locatie:

Gelegen in rustige woonomgeving nabij het centrum van Tegelen, met winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Het NS station van Tegelen ligt op 800 meter afstand.

Heeft u interesse? Voor meer informatie of vragen mail naar huren@hendrickdekeyser.nl of bel 020-5210630. Voor een bezichtiging kunt u direct contact opnemen met VeTeBe Makelaardij te Tegelen, tel. 077 326 2600.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.