Opmeer

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Opmeer
Adres: Hogeweg 1
Vraagprijs: 525.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1700
Ligging:
Oppervlakte: 97 m²

Droomt u van een vrijstaande woning in een landelijke omgeving? En wilt u wonen op het meest idyllische plekje van Opmeer? Aan de Hogeweg helpen wij u graag op weg. De huidige bewoner geeft enthousiast aan: “je mag trots wezen als je hier wonen mag”. En daar zijn wij het mee eens. De locatie is perfect, dichtbij de dorpskern van Opmeer, waar alle voorzieningen nabij zijn, maar toch alle rust om u heen. De woning verdient wellicht wat aandacht betreft verduurzaming, maar over de locatie hoeft u zich geen zorgen te maken.

Kom binnen
De begane grond is voorzien van een keuken, een woonkamer, een badkamer, twee slaapkamers en een ruime bijkeuken met toegang tot de zolder. De zolder is nog een open ruimte en kan eventueel nog ingedeeld worden.

Buiten
De woning heeft rondom tuin, aan elke zijde kunt u weer van een ander uitzicht genieten. Wie zich interesseert in flora en fauna kan zijn geluk niet op hier. U woont midden in de natuur, leven met de seizoenen krijgt hier een andere dimensie. Van bovenaf gezien woont u op uw eigen eiland en volgens de bewoners voelt dat ook zo. Op het perceel zijn naast de woning nog een schuur en een oude stacaravan, de schuur biedt genoeg ruimte voor het stallen van de fietsen en het uitoefenen van een hobby.

Omgeving
Opmeer is een levendig dorp, er wordt veel georganiseerd, zowel voor jong als oud. Er zijn veel sportvoorzieningen aanwezig in de omgeving. Voetbal, tennis, padel en een zwembad, alles is nabij. Ook voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, diverse winkels en supermarkten zijn op fietsafstand te vinden. Daarnaast bent u binnen 10 autominuten in Hoorn en 30 autominuten op het strand.

Bijzonderheden
• De woning is een rijksmonument, wat betekent dat u bij het onderhouden en restaureren te maken krijgt met verschillende wetten en regels. Mocht u hier meer informatie over willen kunt u dit opvragen bij ons kantoor.
• De bestemming van het perceel is deels wonen en deels agrarisch. De mogelijkheden qua bestemming hebben we inzichtelijk gemaakt in de quickscan van het bestemmingsplan. Ook deze is via ons kantoor op te vragen.
• In 2017 is de plaatfundering van de ingang aan de noordoostkant vernieuwd en voorzien van beton.
• In 2019/20 is de badkamer vernieuwd.

Perceeloppervlakte: 5.944 m²
Inhoud: 424 m²
Woonoppervlakte: 97 m²
Schuur: 41 m²
Bouwjaar: omstreeks 1700

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.