Rossum

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Rossum
Adres: Hogeweg 12
Vraagprijs: 1.175.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan water, aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 397 m²

Hoe fijn is het om op een half uurtje vanaf Utrecht en op loopafstand van alle basisvoorzieningen te wonen én te werken in een volledig gerestaureerde T-boerderij. Deze uitstekend onderhouden, luxe woonboerderij met inpandige en zelfstandige studio annex werkruimte is omgeven door een fraai ingerichte volwassen tuin met diverse terrassen, grote veldschuur annex garage (98m2), bakhuis en dierenweide.

Tuingerichte zonnige leefruimte met hoogwaardige keuken, houtgestookte haard en grote glaspartijen voor een maximale buitenbeleving, hal, drie slaapkamers, badkamer, bijkeuken en zakelijke entree op de begane grond.

Luxe studio annex werkruimte met pantry boven het achterhuis, twee slaapkamers en een tweede badkamer op de verdieping van het voorhuis.

In het geliefde dorpje Rossum zijn vele Randstedelingen al neergestreken. De centrale ligging, het voorzieningenniveau én de gemoedelijke sfeer heeft velen naar dit mooie dorpje getrokken. Alle basisvoorzieningen, waaronder een supermarkt, een huisartspraktijk, een openbare basisschool, twee kinderdagverblijven met BSO en diverse sportclubs (zoals voetbal- en tennisclub) zijn aanwezig. In het dorp zijn een hotel, enkele gezellige restaurants en een bruisende Ierse pub. In de nabije omgeving zijn diverse mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten en golf. Langs de Waal en de Maas zijn prachtige fietsroutes, langs natuurreservaat de Hurnse Kil, richting de Betuwe en over de dijken richting Nijmegen. Op 6 kilometer afstand ligt het vestingstadje Zaltbommel met alle voorzieningen, talloze sportclubs waaronder een hockeyclub, voetbalclub en tennisclub, muziekschool, station, diverse leuke winkels waaronder een Hema, talloze restaurants en horecagelegenheden, een theater en middelbare scholen. Het dorp ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van ’s-Hertogenbosch en op ongeveer een half uur van Utrecht. De autosnelweg A2 is in 5 minuten te bereiken.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud woning: 1.465 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 397 m²
Perceeloppervlak: 3.327 m²
Bouwperiode: 18e eeuws

Indeling begane grond:
De entree in de voorgevel is schitterend. De voordeur met bovenlicht -waarin een levensboom prijkt- wordt geflankeerd door authentieke schuifvensters met buitenluiken, terwijl het voegwerk als knipvoeg is uitgevoerd. De achtergelegen gang ademt authenticiteit uit door de gesmoorde estriken vloer met vloerverwarming, de witgeschilderde balkenplafonds, de paneeldeuren en de fraaie trap. Vanuit de gang is de woonkamer bereikbaar. In deze volledig op de tuin gerichte ruimte staan de spanten in het zicht en is het door de grote raampartijen heerlijk licht. De combinatie van strak stucwerk, wanden van historische bakstenen en de Spaanse plavuizen met vloerverwarming zorgen voor een warme en eigentijdse sfeer. De zithoek bevindt zich op de plaats waar vroeger de wagendeuren zaten. Daar is een groot raam met zicht op de zijtuin en de veldschuur en er is een houtgestookte Stûv doorkijkhaard richting de keuken. De designkeuken in smoked oak is voorzien van gezeepte betonnen werkbladen en hoogwaardige inbouwapparatuur. Er is onder andere een groot kookeiland met inductiekookplaat en brede oven.
Op de begane grond bevinden zich drie slaapkamers, de eerste badkamer, een zijentree en de bijkeuken. Eén van de slaapkamers bevindt zich boven de (verwarmde) kelder die in het verleden als speelruimte voor de kinderen dienst deed. De tweede slaapkamer is voorzien van vaste kasten en een bedstee, terwijl de grootste slaapkamer door een interieurbouwer onder handen is genomen die diverse garderobekasten heeft gebouwd. De eigentijdse badkamer is ingericht met een inloopdouche met grote regendouche, dubbel wastafelmeubel met wandkranen en een toilet. Via de bijkeuken is het zakelijke deel bereikbaar; een mooie ontvangstruimte met toilet en eigen entree vanaf de oprit. Vanuit deze ontvangstruimte leidt een moderne trap met eiken treden en rvs leuningen naar de studio annex werkruimte waar met meerdere mensen tegelijkertijd kan worden gewerkt.

Indeling eerste verdieping:
Op de eerste verdieping liggen onder de geïsoleerde kap van het voorhuis twee slaapkamers. De slaapkamer aan de tuinzijde wordt momenteel gebruikt als gastenkamer. In de gevel bevinden zich twee vier-ruits vensters en de kap is afgewerkt met geschilderde kraaldelen. De andere slaapkamer is verrassend groot en leent zich uitstekend als atelier of voor iemand met een ruimtevragende hobby. In beide slaapkamers zijn de nok en spanten in het zicht gelaten. Aan een overloop die naar het achterhuis leidt, liggen de tweede badkamer en een separate toiletruimte. De eigentijdse badkamer is ingericht met een ligbad, wastafelmeubel en handdoekradiator. De toiletruimte is toegankelijk voor zowel de logees als de gebruikers van de studio annex werkruimte. De studio is een hoogwaardig afgewerkt ruimte met veel licht en een hoogte van bijna 4.80 meter. Er is een pantry en onder de kap is ruimte voor archief. Er ligt projecttapijt waaronder een uitstekend geluidsgeïsoleerde vloer met vloerverwarming ligt. Op de plaats van het voormalige hooiluik is glas geplaatst, waardoor er vanuit de werkruimte zicht is op de oprit.

Bijzonderheden:
Deze Gelderse T-boerderij is in de jaren 70 van de sloop gered door een gerenommeerde restauratie-aannemer. Daarbij zijn er geen concessies gedaan aan materiaalkeuze, detaillering en kwaliteit. Zo is onder andere het achterhuis geheel opnieuw opgetrokken, waarbij de imposante overstek in ere is hersteld. In 2016 is het gehele rieten dak vernieuwd en geïsoleerd. Er is zo een comfortabel familiehuis gecreëerd voor wonen en werken. Er zijn twee comfortabele badkamers, een luxe keuken, nagenoeg alle vloeren zijn voorzien van vloerverwarming, er is een waterontharder en het hang- en sluitwerk voorzien van een politiekeurmerk. In het voorhuis zijn de ramen nog enkel beglaasd, maar in de overige vertrekken is isolerende beglazing toegepast.
Op het vrij gelegen perceel is ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s. De garage is buitengewoon aantrekkelijk voor de sleutelaar aan oldtimers. Er is ruimte voor in ieder geval vier auto’s. Er zijn in het garagedeel een elektrisch bedienbare roldeur, geïsoleerde wanden- en plafonds en krachtstroom aanwezig. Aan de voorzijde is een voormalige aardappelopslag die wordt gebruikt om het haardhout op te slaan. De zolder boven de garage is onbeschoten.
Op het met hagen omgeven perceel staan verder een waterput en een authentiek bakhuisje dat wordt gebruikt voor de opslag van tuingereedschap en tuinmeubilair. Bij het bakhuis is een uitnodigend zonneterras dat is belegd met antieke estriken. Het licht glooiende perceel grenst aan de achterzijde aan een wetering waar in de winter geschaatst kan worden. Het perceel is ingericht met gazon, fruitbomen, een keur aan bloeiende heesters, klinkerpaadjes en grind. Er is een eigen dierenweide waar momenteel geitjes lopen en in de voortuin staat een monumentale treures. Aan de straatzijde staat een halfhoog gemetseld muurtje. Als u een uitstekend onderhouden woonboerderij zoekt waar je in alle rust en met optimale privacy kan wonen én werken, maak dan een afspraak.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).