Nieuwolda

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Nieuwolda
Adres: Hoofdweg Oost 28
Vraagprijs: 645.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1908
Ligging: vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 340 m²

Landelijk gelegen Jugendstilvilla van formaat! Deze Rijks monumentale renteniersvilla is gebouwd in 1908 door graan-herenboer Doeke Derks Dijkstra naast zijn Oldambster boerderij (1771) en bijbehorende villa Hoogheem (1881). In 1908 gaat deze herenboer rentenieren en betrekt hij de naastgelegen Jugendstilvilla. Deze villa op een perceel grond van circa 6500 m² met voormalig koetshuis en in ere herstelde Engelse slingertuin is nu toe aan een nieuwe eigenaar nadat de huidige bewoners er meer dan 35 jaar met toewijding en zorg hebben gewoond en gewerkt.

Het huis beschikt over een zeer ruim souterrain (stahoogte) bestaande uit verschillende compartimenten, voorzien van prachtige originele tegelvloeren en nu in gebruik als wasruimte, stookruimte, archief, berging/opslag en wijnkelder. Totaal circa 90 (!) m².
De begane grond beschikt over een prachtige woonkamer, een moderne keuken maar ook over een fraaie stijlkamer aan de linker voorzijde. Een deel van het voormalige koetshuis is verbouwd waardoor circa 70 m² is toegevoegd aan het oorspronkelijk woonoppervlak, in het koetshuis vindt u ook nog eens de ruime garage, extra schuurruimte daarachter en een zeer ruime zolderruimte daarboven.
Op de verdieping van het woonhuis drie slaapkamers, een moderne badkamer én een extra kamer als kleedruimte en/of werkruimte.

Indeling: statige entree aan de voorzijde met vestibule, links de salon (slaapkamer of werkkamer), rechts de fraaie woonkamer van circa 52 m² met deur naar de achtergelegen veranda. Via de gang -midden in het huis, van voor naar achteren- kunt u naar een bergruimte/kleine kamer links gelegen en de moderne keuken. Dwars op de lange gang een gang met zij-ingang, toilet en binnendoor naar de vertrekken in het voormalig koetshuis: riante werkruimte met openslaande deuren naar het terras (circa 33m²) en daarachter nóg een kamer van circa 25 m² met pantry en toilet.

Verdieping: via een elegante trap loopt u naar boven, zeer ruime en lichte overloop, aan de voorzijde een slaapkamer van circa 23 m², een tweede en derde slaapkamer van resp. circa 19 en 20 m² met beiden een doorloop naar de naastgelegen kleedruimte (of werkkamer, of allebei). Moderne badkamer met grote inloopdouche, toilet en wastafel.

De royale tuin is verdeeld in verschillende ‘belevingswerelden’. De voortuin is rond het jaar 2000 gereconstrueerd, deze Engelse slingertuin is ruim opgezet, voorzien van diverse ‘slingerpaden’, beschikt over een waterpartij en romantisch bruggetje. De achtertuin ter plaatse van het achterhuis en koetshuis beschikt over een fijn groot terras, daarachter kunt u ronddwalen door verschillende delen van de tuin elk met hun eigen beleving en privacy.

Bijzonderheden:
– woonoppervlak circa 340 m²;
– overige inpandige ruimte 280 m² (souterrain, garage, schuur + zolder van het koetshuis);
– perceel circa 6500m²;
– verwarming middels 2x Remeha Calenta 2017;


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.