Goes

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Goes
Adres: J.A. van der Goeskade 69 4461 BJ GOES
Huurprijs: € 250
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Tussen het historisch centrum en de ringbaan in, aan het water
Oppervlakte: 16,5 m2

Werken in een idyllisch 17de eeuws pand met twee kantoorruimten van ieder 16,5 m² en het medegebruik van een ontvangst/vergaderkamer (32 m²). In 1651 gebouwd als kantoor voor de ‘Noordse Compagnie’, actief in de walvisvaart, later in gebruik als woning voor de brugwachter en recent het kantoor van de Stichting Maatschappelijke Belangen.

Indeling
Het pand bestaat uit vier verdiepingen; een kelder, een begane grond, een eerste verdieping en een zolder. Bij binnenkomst is er een middengang die uitloopt in een aangebouwde traptoren.

Begane grond:
De entree (1,5 m²) herbergt de meterkast en geeft toegang tot een diepe hal (6 m²) met aan weerszijde kantoorruimten (16,5 m²) met elk grote ramen aan de kadezijde. De ruimte rechts heeft een raam in de achtergevel en de ruimte links herbergt een oude waterpomp. Beide kantoorunits hebben een prachtig houten balkenplafond met moer- en kinderbinten en een vloer die bestaat uit mooie oude tegels. De hal geeft tevens toegang tot het trappenhuis en een ruime inloopkast (1,5 m²).

Kelder:
Bereikbaar zowel via de vaste trap als via een luik in de voorgevel. De kelder herbergt een archiefruimte (17 m²), een pantry (10 m²) en een voorruimte met een separaat toilet (totaal 4 m²).

Eerste verdieping:
Hier bevindt zich een historische bestuurskamer die geheel is ingericht als vergaderruimte (32 m²). Deze ruimte staat één keer per maand ter beschikking van de bestuursvergaderingen van Stichting Maatschappelijke Belangen. Hier bevinden zich twee vaste wandkasten (ieder 2,5 m²) die zijn ingericht als kast en pantry.

Zolder:
Deze ruimte (circa 15 m²) kan worden gebruikt voor opslag.

Bijzonderheden:
De kantoorruimten zijn los of als combinatie te huur. Er geldt een gedeeld gebruik van de vergaderruimte op de eerste verdieping.

Locatie:
Goes is zeer centraal gelegen op Zuid-Beveland. Er is een zeer divers aanbod aan winkels en horeca. Het pand is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (NS trein en bus) en in de directe omgeving is er betaalde parkeermogelijkheid en vrij parkeren voor vergunninghouders.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).