Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

18

LOCATIE

Baarn
Adres: Jacob van Lenneplaan 57
Vraagprijs: 1.950.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1913
Ligging: aan bosrand, aan drukke weg, aan rustige weg, in woonwijk, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 742 m²

742 m² stijlvol wonen inclusief een moderne aanbouw voor een atelier, galerie, kliniek, kantoor-, praktijk-, of hobbyruimte!

HOOG BAARN. Zeer royaal, stijlvol landhuis “Carpe Diem” met 4.935 m² eigen grond, gebouwd in 1912-13 onder architectuur van C. de Groot, Gemeentelijk monument, Rijksbeschermd dorpsgezicht.
Gelegen aan de rand van gewilde villawijk en tevens op eersteklas zichtlocatie aan de Amsterdamsestraatweg (N221), omgeven door gazon, bostuin, wandelpaden, terrassen en parkeerterrein voor circa 20 auto’s. Op loopafstand van de uitgestrekte wandelbossen en Kasteel Groeneveld met gezellig terras en kleinschalige horeca. Uitstekend bereikbaar via snelwegen A1 en A27 en NS-station.

Het landhuis zelf omvat circa 500 m² woonoppervlak, verdeeld over 2 bouwlagen en een kapverdieping. De moderne aanbouw aan de achterzijde omvat circa 242 m² vloeroppervlak, verdeeld over souterrain (met voldoende daglicht dankzij aflopend maaiveld) en begane grond. De aanbouw is uitgevoerd in moderne, strakke bouwstijl met aluminium gevels, dak, ramen en kozijnen (v.v. isolatieglas) en zowel binnendoor als via de eigen buitenentree bereikbaar. Juist het contrast tussen het monumentale landhuis en de moderne aanbouw maken het geheel tot een fraai ensemble.

Wij informeren u graag over de verschillende gebruiksmogelijkheden en stemmen deze dan voor u af met Gemeente Baarn.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.