Den Helder

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Den Helder
Adres: Jan in ’t Veltstraat 92
Vraagprijs: 600.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1920
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 387 m²

JAN IN ’T VELDSTRAAT 92 DEN HELDER

Prachtige pastorie in de Pilo

De oude pastorie, pal naast de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen-kerk; het is een ware landmark in de geliefde Visbuurt in Den Helder. Tussen de vissershuizen met hun kenmerkende opbouwtjes en kappellen, steekt de pastorie als een grote vriendelijke reus boven alles uit. Het is een huis vol authentieke charme, met prachtige details zoals de houten paneelwanden en -deuren, de talrijke, zeer fraaie glas-in-loodramen en mooie plafonds. De Pilobuurt is in opkomst! Een geliefde plek voor starters en jonge gezinnen, op de drempel van Willemsoord en toch dichtbij het centrum van Den Helder. De stad krijgt door de grootste aanpak van de herinrichting een nieuw, fris gezicht. Met ruimte voor werk en voor kunst & cultuur. Den Helder is een stad die leeft met de zee, omsloten door duinen en die het terrein is van de échte zeebonken en de stoere mariniers. Het is dan ook geen wonder dat de trek vanuit het Noord-Hollandse hart steeds meer richting het prachtige noorden gaat.

Hier staat een dijk van een huis; met persoonlijkheid en een zee van ruimte. Hoewel wij het klassiek in zijn soort vinden, was het in de jaren ’20 toch wel met een moderne toets gebouwd. En dat geeft het huis vandaag de dag nog steeds iets stoers.

WAT KRIJGT U HIER?
Een prachtig, gaaf huis. Monumentaal, maar géén monument. In bijzonder goede conditie, met maar liefst tien kamers, waarvan acht riante slaapvertrekken, een fijne plek voor een stadstuin en een riant dakterras met het mooiste uitzicht van de hele buurt. Een huis vol mogelijkheden; u bent zo vrij als een vogel (nou ja, binnen de kaders gesteld door de gemeente natuurlijk) om hier een eigen stempel te drukken.

DE TOUR
De schitterende voordeur in de traverse is net uit het midden geplaats en dat doorbreekt de formaliteit. De prachtige entree in de lichte ontvangsthal en aansluitend de gang. Bij de voordeur aan de rechterzijde de trap naar de verdiepingen. Door de huidige indeling -het huis wordt op de verdieping per kamer bewoond – en beneden is een aangenaam appartement gecreerd. Bij binnenkomst treft u rechts meteen de eerste kamer (circa 13 m2) aan met zicht op de Jan in ’t Veltstraat. Deze kamer is licht en voorzien van een eigen pantry. Momenteel wordt deze ruimte als opslagruimte gebruikt. De gang wordt gesierd door een modern glas-in-lood bovenlicht en een fraaie rondboog. Vanuit de gang links de woonkamer en suite, met de originele deuren met glas in lood, maar ook de puntgave inbouwkasten. Aan de voorzijde de eetkamer (circa 29 m2), omlijst door prachtige paneellambrisering, en aan de tuinzijde de ruime living (circa 28 m2). Het is goed voorstelbaar dat hier beglaasde deuren worden geplaatst die toegang bieden tot de op het zuidwesten georiënteerde tuin. Uiteraard zijn de glas-in-lood elementen bijzonder het behouden waard.

Aan de rechterzijde in de gang de badkamer (circa 8 m2) met ligbad, douche en wastafel. Aansluitend rechts de eetkeuken en suite, waar in de voormalige eetkamer momenteel een slaapkamer met inloopkast gesitueerd is. Vanuit de inloopkast is ook toegang tot de kelder en ook is hier de CV opstelling van het appartement op de begane grond gesitueerd. De eetkeuken (circa 18 m2) is spiksplinternieuw en heel clean en vanuit de tuindeuren loop je zo het terras op. Aan de kop van de hal tenslotte een WC meet voorportaaltje.

NAAR BOVEN
Op de eerste verdieping een overloop met daaraan vier slaapkamers met allen een eigen pantry. De kamers worden momenteel verhuurd en zijn stuk voor stuk keurig onderhouden. Drie kamers zijn vergelijkbaar van oppervlak (circa 30 m2), de kamer aan het dakterras is wat kleiner van stuk. Mocht u nou ruimte tekortkomen, dan is uitbouw van deze kamer denkbaar. Maar met een woonoppervlak van 387 m2 is dat toch eigenlijk niet voor te stellen.

Deze verdieping heeft een separate badkamer met douche en wastafel, en aan de tuinzijde van de overloop de WC, en de deur naar het dakterras. Het uitzicht vanaf het dakterras is geweldig; snuif de zeelucht op, met pal naast je het schitterende schip van de kerk en in de verte de vuurtoren en de masten van de aangemeerde boten.

KAPVERDIEPING
De bovenste verdieping heeft onder de mansardekap vier kloeke kamers, met wederom alle een eigen pantry. De badkamer heeft een douche en wastafel.

NAAR BUITEN
De tuin is achterom te bereiken en wordt momenteel goed benut door een grote plantenkas. De ligging is op het zuidwesten en de oude statige beuk zorgt voor wat schaduw. Vanuit de woonkamer ook toegang tot de bijkeuken annex tuinschuur, waar de tuinspullen en de fietsen kunnen staan. Op het dak van het huis liggen 30 zonnepanelen, dus hier voldoe je meteen aan de huidige duurzaamheidsnorm.

KORTOM
Heb je stoutste dromen? Van een B&B, boetiekhotelletje of gewoon een flinke villa in de stad? Hier vind je de ruimte ervoor, vlakbij de zee maar wel bij de reuring van de stad; deze ongekend mooie pastorie heeft het.

INTERESSE?
De mooiste plannen ontstaan achter op een bierviltje. Of tijdens een kop koffie.
Samen sparren? Neem contact met ons op, wij informeren je graag!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.