Hoog-keppel

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Hoog-keppel
Adres: Jonker Emilweg 3
Huurprijs: 1.950 p/m
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging:
Oppervlakte: 172 m²

Stijlvolle woning

Deze huurwoning, in het linkerdeel van de historische herenboerderij “’t Mulra”, ligt op een schitterende plek langs de rivier de Oude IJssel op het landgoed ’t Mulra te Hoog-Keppel. Het historische voorhuis, waarin deze stijlvolle woning is gesitueerd, dateert uit 1730 en is tezamen met de andere gebouwen van het Mulracomplex op de Rijksmonumentenlijst geplaatst wegens zijn bijzondere voorkomen. De oorspronkelijke herenboerderij ’t Mulra vormt het hart van het sfeervolle landgoed ‘t Mulra. Het landgoed ligt aan beide zijden van de Oude IJssel en heeft een oppervlakte van ruim 140 hectare. De nu vrijkomende woning heeft vrij uitzicht over de nabij gelegen rivier en is aangepast aan de eisen van deze tijd. De huurwoning Jonker Emilweg 3 met schuur, is aan de westzijde gelegen. Het pand is voorzien van centrale verwarming (HR-ketel, merk Nefit). Het pand is deels geïsoleerd. Gas, elektra, riolering, water en glasvezelaansluiting zijn aanwezig. De warmwatervoorziening vindt plaats via de doorstroomketel in combinatie met de CV-ketel.

Indeling
De gewelfde kelder is te bereiken via een vaste trap in de hal.

Begane grond
Gang, toilet met fonteintje, zitkamer met monumentale schouw, royale eetkeuken met keukenblok inclusief vaatwasser (Smeg), gasfornuis met elektrische oven (Smeg), inbouwkast en schouw, bijkeuken/berging.

Eerste verdieping
Overloop met ingebouwde kast t.b.v. CV, masterbedroom met schouw, ingebouwde kast en openslaande deuren naar balkon (slechts te betreden voor onderhoudswerkzaamheden), slaap- c.q. studeerkamer, slaap- c.q. studeerkamer, badkamer met douche, wastafel en toilet.

Zolder verdieping
De zolder is te bereiken middels een vlizotrap en kan worden gebruikt als opslagruimte.

Tuin
De tuin bestaat uit een grasveld en meidoornhaag.

Overkapping
Aan de voorzijde is een overkapping waaronder ook bij regenachtig weer genoten kan worden van het buitenleven.

Schuur
De houten schuur biedt ruimte voor het stallen van fietsen en (tuin)gereedschap.

Ligging en omgeving
’t Mulra is gelegen in de stedendriehoek Arnhem-Zutphen-Doetinchem. Het Mulracomplex ligt even buiten het dorp Hoog-Keppel en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de directe omgeving zijn diverse sportvoorzieningen aanwezig, zoals golfbaan, zwembad, sporthal en tennisbanen. Wonen op ’t Mulra biedt u de gelegenheid om optimaal te genieten van de historische sfeer van het huis en de schoonheid van het unieke landschap.

Vlakbij ligt ook de stad Doesburg met een historische binnenstad met diverse musea en vele monumenten. De historische binnenstad van Doesburg trekt ieder jaar weer duizenden toeristen. Grote toeristentrekkers zijn de Gildehof, de Doesburgse Mosterdfabriek en ‘De Waag’, naar verluidt de oudste horecagelegenheid van Nederland en het Arsenaal, voormalig Middeleeuws klooster en wapenopslag uit 1309, nu in werking als multifunctioneel centrum met o.a. een Grand Café.

Huisdieren
Verhuurders wensen duidelijke afspraken te maken over het houden van huisdieren.

Informatie en bezichtigingen

Heeft u interesse dan kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met Witte Rentmeesters en Makelaars voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Deze aanbieding is geheel vrijblijvend, aan de aanbieding evenals de inhoud ervan kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.