Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Groningen
Adres: Kamerlingheplein 1
Vraagprijs: 1.399.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1868
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging
Oppervlakte: 370 m²

Bijzonder wonen aan de rand van de binnenstad, vlakbij het Noorderplantsoen in een Rijks monumentaal schoolgebouw uit 1868.
Dat kan aan het Kamerlingheplein in de voormalige Rijks HBS. Binnen dit oude statige gebouw zijn in het jaar 2000 een aantal stadsvilla’s/ herenhuizen gerealiseerd waarin elk verschillend is en de imposante hoogtes van de klaslokalen anders zijn ingevuld.

Dit herenhuis ligt op de hoek van het gebouw (op de hoek met de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat). Het geeft u de beschikking over circa 370m² woonoppervlak verdeeld over 6 woonlagen waarin speels is omgegaan met de hoogtes via tussenverdiepingen/ entresols en diverse vides. U moet het zien om het goed te beleven en ervaren.
Naast veel ruimte en mogelijkheden heeft u ook nog de beschikking over een inpandige berging en drie (3!) eigen parkeerplaatsen op het gezamenlijke binnenterrein van de VvE.

Indeling: entree via de gezamenlijke hoofddeur met hal, videophone, tweede ruime hal met een gang naar links en een gang naar rechts. Wij nemen de gang naar rechts. Aan het eind van deze gang vindt u de eigen voordeur/ entree. Hal, deur naar de eetkamer of deur naar de tweede hal met garderoberuimte en toilet. Grote woonkamer/ living met zeer ruimtelijke beleving door het hoge plafond en grote raampartijen. Tussen de eetruimte en de living de halfopen moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur.

Via een indrukwekkende trappartij gaat u naar de eerste tussenverdieping, dit is een soort entresol. Deze entresol kan goed gebruikt worden als werkplek, speelplek, gameplek of tv-hoek.

Eerste verdieping: overloop, separaat toilet, wasruimte, twee grote slaapkamers, tussengelegen ruime badkamer voorzien van dubbele wastafel, ligbad, inloopdouche en extra toilet (afsluitbaar).

Tweede tussenverdieping: grote open ruimte met een extra keuken. Deze is nu in gebruik als werkruimte maar kan ook prima dienst doen als tweede woonkamer.

Tweede verdieping: onder de imposante kapconstructie vindt u hier een extra relaxruimte met gashaard, douche, toilet en sauna. Via een schuif/harmonica pui kan een groot deel open geschoven worden naar de loggia/ inpandig groot dakterras waardoor binnen buiten met elkaar verbonden zijn. Vanuit hier een prachtig panoramisch uitzicht over de stad met alle bekende Groninger torens in het zicht! Deze ruimte kan ook prima dienst doen als ‘master bedroom’

Helemaal beneden kunt u bovendien nog naar het souterrain, deze is voorzien van een extra badkamer en kan daardoor functioneel gebruikt worden als logeerkamer of gym.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.