Karwijhof 16 - Nagele

Nagele

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Nagele
Adres: Karwijhof 16 8303 AJ NAGELE
Huurprijs: € 550
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 85 m2
Oppervlakte perceel: 185 m2
Tijdelijk te huur voor een periode van maximaal 2 jaar: Tussenwoning met twee slaapkamers en zonnige voor- en achtertuin in de wederopbouwwijk De Karwijhof in Nagele.

Indeling
Begane grond
Entreehal, doorzon woonkamer, open keuken, inpandige berging met toegang tot toiletruimte en trapkast. Zonnige voor- en achtertuin met achterom.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot kast met wastafel. Twee slaapkamers. Badkamer met douche, wastafel en tweede toilet.

Bijzonderheden
Nagele, gelegen in de Noordoostpolder, is het enige dorp in Nederland dat volledig volgens de principes van het Nieuwe Bouwen is gebouwd. Terwijl de andere dorpen in de polder traditioneel werden gebouwd, ontstonden in Nagele moderne wederopbouwwoningen. Vereniging Hendrick de Keyser bezit 32 woningen aan het Karwijhof en restaureert deze woningen de komende jaren. De gerestaureerde woningen worden na restauratie te huur aangeboden voor minimaal 12 maanden en daarna voor onbepaalde tijd. Gedurende de restauratieperiode worden ook enkele nog niet gerestaureerde woningen tijdelijk te huur aangeboden. Deze woning is te huur voor een periode van maximaal 2 jaar, tegen een gereduceerde huurprijs in de staat waarin de woning op dit moment verkeert.

Locatie
Gelegen in een modernistisch hofje met 32 doorzon arbeiderswoningen in wederopbouwdorp Nagele, een icoon van de Nederlandse wederopbouwarchitectuur. Op ca. 1 uur rijden van Amsterdam. Diverse (gratis) parkeerplaatsen in de nabije omgeving. In Nagele stopt bus 146 (Emmeloord-Dronten).

Karwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - NageleKarwijhof 16 - Nagele


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.