Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Keizersgracht 173 C
Vraagprijs: 1.450.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1620
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 145 m²

Een oase van rust biedt dit comfortabele en gelijkvloerse appartement van 145 m² (inclusief logeerkamer in souterrain) in een monumentaal grachtenpand met lift en een aparte logeerkamer in het souterrain. Dit souterrain biedt ook een aparte badkamer, een toilet en een gemeenschappelijke keuken met toegang tot de magische binnentuin met een vijver. Extra bijzonder aan deze propositie is de situering tegenover de Westerkerk.

Het is een goed onderhouden Rijksmonument, origineel gebouwd omstreeks 1620, met een zandstenen vierraamsgevel met tryglyfenlijst en gebeeldhouwde deuromlijsting. De vele andere historische en authentieke details, zoals de gevelfaçade, de karakteristieke hardstenen trap en marmeren tegels in de ontvangsthal versterken de ambiance en grandeur van dit klassieke grachtenpand uit de 17e eeuw.

Deze tijdloze schoonheid zet zich buiten voort in stijlvolle binnentuin met tuinhuis, welke is gekwalificeerd als gemeentelijk monument. In dit groene paradijs komt u helemaal tot rust.

Het pand ademt historie en de woning zelf is altijd met veel aandacht bewoond. Authenticiteit en comfort komen hier naast elkaar tot hun recht.

Indeling:

Entree op 2e etage; woonkeuken met kwalitatieve keukenlijn uit 2014 inclusief alle gewenste apparatuur en groot spoeleiland; vanuit de extra brede living van 8,80 m. heeft u een picturaal uitzicht op de gracht en Westertoren door de vier ramen; inpandige bijkeuken met wasruimte; royale werkkamer waar thuis werken een hobby wordt, iets wat extra waarde geeft aan een huis in deze tijd, maar ook zeker te gebruiken als slaapkamer; apart toilet; masterbedroom inclusief luxe marmeren badkamer met vloerverwarming, inloopdouche met stoomcabine en wastafelmeubel.

Souterrain:
Het huis heeft een souterrain met eigen entree vanaf de gracht met toegang tot de gezamenlijke fietsenstalling. Ook is er binnendoor toegang naar deze bouwlaag via de trap of lift. Alle bewoners hebben in het souterrain een eigen logeerkamer tot hun beschikking alsmede het medegebruik van toilet, badkamer en sfeervolle eetkeuken met toegang tot de gemeenschappelijke binnentuin.

Omgeving:
Deze locatie is een prachtig plekje om van het stadse leven genieten. Dit gracieuze grachtenpand wordt omringd door leuke winkelstraatjes en vele gezellige cafeetjes en restaurants. Zo is de Noordermarkt dichtbij, waar elke zaterdag een grote biologische markt is. Maar ook nabij de Dam, de Negen Straatjes, de Jordaan en de bekroonde Haarlemmerstraat. Via de pont naar filmmuseum Eye in het hippe Noord en door de IJtunnel of Piet Heintunnel bent u snel op de Ring A-10 op weg naar Schiphol, bossen en heide in ‘t Gooi of het strand. Een van de allerbeste uitzichten en locaties binnen de grachtengordel van Amsterdam.

Wat wenst u nog meer, zo midden in de stad?

Enkele bijzonderheden:
– Eigen grond, dus geen erfpacht
– Gemeenschappelijke tuin
– Het pand is een Rijksmonument
– Tuinhuis is gemeentelijk monument
– Gelegen in beschermd stadsgezicht
– Pand origineel omstreeks 1620 gebouwd
– Prachtige houten balken en originele standvinken in het appartement
– Houten vloerdelen uit een oude kerk in de woning
– Marmeren badkamer uit 2014 met vloerverwarming
– Verwarming en warmwater via centrale boiler en ketel
– Goed functionerende VVE “De Kerckvinck” met huishoudelijk reglement
– Servicekosten: € 475,- per maand inclusief warmwater en verwarming
– Glasvezel aanwezig

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.