Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Keizersgracht 387 1016EJ AMSTERDAM
Huurprijs: € 8.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 421 m2
Oppervlakte perceel: 421 m2
Representatieve kantoor- of expositieruimte met mogelijkheid tot wonen gelegen in een fraai Rijksmonument aan de Keizersgracht 387.

De historie van het pand gaat terug naar 1668. De ‘Vergulde Ster’ werd in 1668 gebouwd in opdracht van Coenraad Segers en Catharina van Heyst. Achtereenvolgens heeft het huis verschillende eigenaren gehad. In de 19de-eeuw bewoonde de bankiersfamilie Köningswarter het pand. Het huis was in deze periode middelpunt van cultureel en intellectueel leven. Rond 1860 heeft het echtpaar Van Heukelom-Stadnitski het huis gedeeltelijk laten verbouwen.

Het huis ademt nog de sfeer van de verschillende tijdperken van bewoning. Achter een 17de-eeuwse gevel bevindt zich een prachtig 19de-eeuws interieur. De kostbare classicistische halsgevel uit 1668 lijkt sterk op gevelontwerpen van de beroemde Amsterdamse bouwmeester Philip Vingboons. De zandstenen gevel heeft gebeeldhouwde klauwstukken, guirlandes en gebogen frontons boven de vensters. De plattegrond van het huis gaat terug tot de 17de eeuw, maar de interieurdecoratie is vooral 19de eeuws.

Indeling
Vanaf de entree op de bel-etage bereik je twee stijlkamers welke en-suite met elkaar verbonden zijn. De ruimtes hebben een fraaie hoogte van maar liefst 4,50 meter.

Op de eerste verdieping is een keuken gesitueerd met aansluitend een ruime stijlkamer aan de achterzijde van het object. Door middel van het trappenhuis bereik je de tweede en derde verdieping welke beiden te gebruiken zijn voor bewoning (al dan niet ten dienste van de onderneming).

De tweede verdieping is voorzien van een ruime woonkamer met keuken en eetkamer. Op de derde verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd en een moderne badkamer. De bovenste etage is met name geschikt voor opslag.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KRK makelaar via 020 – 44 000 44 of amsterdam@krk.nl


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.